“За съжаление, западните политически елити, които си присвоиха правото да

...
“За съжаление, западните политически елити, които си присвоиха правото да
Коментари Харесай

Лавров отиде в Скопие и... остана сам

“За страдание, западните политически елити, които си присвоиха правото да вземат решение ориста на човечеството, направиха непредвидлив избор не в интерес на ОССЕ, а в интерес на НАТО. В изгода на философията на сдържането, на геополитическите игри с печелещи и губещи и логиката " стопанин - плебей ". Един от основните съставни елементи на тази политика беше безогледното разширение на НАТО на изток, почнало след разпадането на Организацията на Варшавския контракт ", разяснява Лавров.

 

Според съветския външен министър страните от НАТО собственоръчно са разрушили политическото и военното измерение на ОССЕ. 

 

Противоречиви бяха реакциите на наличието на Лавров на форума. Българският вицепремиер Мария Габриел отхвърли да участва. Украйна, Естония, Латвия и Литва оповестиха протест на срещата. Снощи от РСМ си потегли английският външен министър Дейвид Камерън, а държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен избра да посети Израел. Всички тези реакции идват на фона на шумно оповестената аудиенция на Лавров, като от Кремъл показаха, че има “много искащи ” да се срещнат с него по време на срещата на върха.

 

На място дойдоха немския външен министър Аналена Бербок, министър председателят на Израел Ели Коен, външните министри на Финландия, Испания, Швеция.

Бербок насочи предизвестие към страните от района на Западните Балкани, че има заплаха от съветско въздействие. Делегатите на Съединени американски щати и Англия приканиха Москва да спре с експанзията си в Украйна. 

 

“Само Русия може да спре войната ”, съобщи външният министър на Нидерландия. 

 

“Спрете! След Буча не мисля, че има някакъв смисъл от договаряния ”, съобщи външният министър на Люксембург.

 

От френската делегация показаха, че децата са най-големите жертви в Украйна.

 

Унгарската страна обаче зае по-дистанцирана позиция, без изненада. Унгарският външен министър прикани за мир и съобщи, че не може да гледа по какъв начин умират нейни съседи. Будапеща се разгласи срещу изпращането на повече оръжия. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР