За съжаление, загубихме две прекрасни български момчета, които изпълняваха своя

...
За съжаление, загубихме две прекрасни български момчета, които изпълняваха своя
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Днес така наречените каналджии обявиха война на българската държава и българската държава ще отговори с цялата си мощ

За страдание, загубихме две прелестни български момчета, които изпълняваха своя дълг, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Бургас.

Днес по този начин наречените каналджии оповестиха война на българската страна и българската страна ще отговори с цялата си мощност на това предизвикателство, бе неговата безапелационна позиция. Вътрешният министър дойде на мястото на трагичния случай и изрази откровените си съболезнования към околните и сътрудниците на починалите чиновници на ОДМВР-Бургас. Ще създадем всичко належащо да не се повтори този случай и да приключат зачестилите напоследък сходни дейности.  Към момента има арестувани непознати жители и с тях се работи.  На място се правят нужните процесуално–следствени дейности, това закононарушение ще бъде разкрито, увери министър Демерджиев.

По думите му, съществена причина за тежкия случай са недокрай прецизното осъществяване на функционалностите на „ Гранична полиция “. Тези лица не е трябвало да минават държавната граница, съобщи министърът. В тази връзка той изиска оставката на заместник-директора на Групово дело „ Гранична полиция “ старши комисар Деян Моллов.

Вътрешният министър детайлно се спря и на подхванатите стъпки за подсилване на граничния надзор. Още предходната седмица  са набелязани ограничения, касаещи възвръщане функционалността на  техническите средства за отбрана на границата, тъй че наличната техника да функционира  по предопределение. Оказа се, че част от региона не е задоволително гарантиран, работим и по това, обезпечили сме близо 12 дрона, с цел да се прави наблюдаване и от въздуха. Разпоредил съм на шефа на ГДГП да предложи неотложно ограничения, свързани с преодоляване на обстановката по границата. Имаме уверението на министъра на защитата, че в идващите дни в допълнение военнослужещи ще се причислят в помощ на граничния надзор. Паралелно с това съм разпоредил прецизни и интензивни полицейски инспекции на бежанските центрове  и част от обитаемоте места, добави вътрешният министър. Целта е определяне на лица, занимаващи се с сходна незаконна активност, които да бъдат изправени  пред Закона и върнати по  родните им места. Ще бъда праволинеен и към чиновници, които по един или различен метод вземат участие в сходни незаконни схеми. Разпоредил съм вътрешна инспекция по отношение на данни, че в пропускането на бежанците през границата има забъркани точно служители на реда, заяви  министър Демерджиев.

Припомняме, че към 5 часа тази заран двама служители на реда от ОДМВР-Бургас починаха, изпълнявайки служебния си дълг. Патрулният им автомобил беше блъснат от рейс, пренасящ незаконни мигранти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР