За съжаление, за първи път от 90-те години насам имаме

...
За съжаление, за първи път от 90-те години насам имаме
Коментари Харесай

Журналистът Петко Георгиев: За първи път от 90-те тези избори могат да бъдат фалшифицирани

За страдание, за първи път от 90-те години насам имаме основателни аргументи да се съмняваме, че тези избори могат да бъдат фалшифицирани и манипулирани. Първо, поради хартиената бюлетина. Вариантът, който беше гласуван в Народно събрание, трансформира машините в едни принтери на бюлетини. Това, че ще има видео наблюдаване в самите секции, не значи, че кражбата на изборите няма да се случи там, където постоянно се е случвала – при самото преброяване.

Второ, има голямо поле за операции. Служебното държавно управление би трябвало да подсигурява честното осъществяване на изборите. Вместо това, то се занимава с какво ли не друго. Но, президентът като патрон на това служебно държавно управление, от дълго време е декларирал позицията си – Политическа партия са шарлатани, Демократична България са войнолюбци...Как да му повярваме, че той в действителност ще подсигурява почтени избори, когато е декларирал, че е срещу тези партии. Това съобщи в студиото на PrimeTime журналистът Петко Георгиев.

Мисля, че президентска република няма по какъв начин да се случи тук. Механичната промяна на една система с друга няма да промени нищо. Ще промени някои корупционни потоци в страната, ще промени кой тъкмо и по какъв начин управлява правосъдната власт, само че няма да промени корумпирания модел, който беше открит в България през последните 10-15 години. Приказките за президентска република за мен са следващ опит да се откри елементарно решение на проблем, чието същинско решение е в установяването на върховенството на закона, добави той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР