За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на

...
За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на
Коментари Харесай

Президентът: Практиките на прокуратурата показват колко остро стои въпросът за промени в съдебната власт

" За страдание през вчерашния ден прокуратурата девалвира две значими за опазването на държавността понятия – „ държавна измяна “ и „ нарушаване на Конституцията “ като ги използва като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а след това ги стимулира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха. " Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти преди срещата си със студенти в Техническия университет в Габрово, оповестиха от Прессекретариата на президента.
" Атаките против мен и фамилията ми не са спирали, само че към този момент получават уродливи измерения и се водят без оглед на средствата ", добави още той. 
Според президента " тези практики демонстрират още един път какъв брой остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока правосъдна власт и нейната самостоятелност, тъй като от независимостта на прокуратурата зависи по какъв начин ще наподобява и държавността в България. "
Междувременно ЕНП алармира Специализираната прокуратура по отношение на публикуването на записи на Президента на Републиката.
" Единна национална партия показва твърдото си разбиране, че страната е дестабилизирана, както от управническа отпадналост, по този начин и целеустремено от заинтригувани кръгове и лица. Доколкото първото е резултат от волята на народа, то второто може да се предотврати с инструментите на демократичната страна и оторизираните органи. ", се споделя в публично писмо до медиите.
В този смисъл и по отношение на оповестените от Прокуратурата записи на президента на Република  България, се обръщаме към Специализираната прокуратура със сигнал за съществуване на Организирана незаконна група. Според добилите популярност обстоятелства, тя включва наблюдаващия прокурор, Главния прокурор на България и незнайни лица, споделят още от ЕНП. 
Според Конституцията - Чл. 132(1). При реализиране на правосъдната власт съдиите, прокурорите и следователите не носят наказателна и гражданска отговорност при техните служебни дейности и за постановените от тях актове, в случай че осъщественото е съзнателно закононарушение от общ темперамент. 
В тази връзка Наказателният кодекс споделя:
Чл.145 а.(1). Който употребява информация, събрана посредством потребление на специфични разследващи средства, отвън нейното предопределение за запазване на националната сигурност или за задачите на наказателното произвеждане, се санкционира с отнемане от независимост до три години и санкция до петстотин лв..
(2). Когато действието е осъществено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата работа, наказването е отнемане от независимост от една до пет години и санкция до пет хиляди лв..
(3). В случаите по миналата алинея съдът може да постанови отнемане от права по член 37, алинея 1, точки 6 и 7.
Очакваме органите на Специализираната прокуратура да подходят отговорно към подадения сигнал. В противоположен случай, като политическа организация, ще потърсим правата си на свободни жители по различен метод, допълват от Единна национална партия. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР