За съжаление, Столичната община не се отказва от намерението си

...
За съжаление, Столичната община не се отказва от намерението си
Коментари Харесай

Спаси София с призив за спасяване на Централната минерална баня

За страдание, Столичната община не се отхвърля от желанието си в емблематичната постройка на Централната минерална баня да бъде изработен център за събития и уголемение на музея. Неразбираема и подозрителна е упоритостта на зам.-кмета по културата, Тодор Чобанов, с която пази концепцията банята вечно да бъде обезличена в името на усвояването на европейски средства.
По този метод се погазват освен предишното и традициите на София, само че и генерации софиянци ще бъдат лишени от опцията да се възползват пълноценно от лечебните свойства на минералната вода.

Ние считаме, че неповторимото предопределение на прелестната постройка, издигната върху минералните извори би трябвало да се резервира! Зали за събития и уголемен музей на София могат да бъдат приютени в надалеч по-подходящи здания като Царския замък или Царските конюшни, както и в десетките остарели и забравени индустриални здания.

Практиката на градове като Будапеща, където общината ръководи 8 огромни бани демонстрира, че те следва да се реставрират и развиват, тъй като съставляват съществена туристическа атракция, източник на доходи и добър имидж на града.

Затова призоваваме всички, които милеят за запазването на културно-историческото завещание на София и желаят Централна минерална баня още веднъж да се употребява като термален център, да попълнят жалбата и да я изпратят до кмета Йорданка Фандъкова.

Можете да изпратите жалбата

1) през виртуалното деловодство на Общината;

2) като я подадете персонално в деловодството на ул. Московска №33 или

3) присъединете се към нас този четвъртък от 9:30ч., когато дружно с други организации и жители ще внесем проведено жалбата в деловодството на Столичната община.

Нека дружно спасим най-красивата минерална баня в София тъй като тя принадлежи на всички и отваря опция за развиване на столицата като разпознаваема туристическа дестинация. Нека се противопоставим на следващото неуместно желание на ръководещите, чиято единствена цел е да усвоят парите от Европейски Съюз.

Спаси София, Facebook

Тук можете да намерите жалбата до Столичната община и указания за подаването ѝ през другите канали. Надяваме се оптимален брой жители да се включат в самодейността:

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР