За съжаление през последните няколко дни стана ясно, че когато

...
За съжаление през последните няколко дни стана ясно, че когато
Коментари Харесай

Йордан Терзийски, ПП: Когато на масата няма порции власт, политиците не преговарят

За страдание през последните няколко дни стана ясно, че когато на масата за договаряния няма сервирани порции власт и постове, политиците не обичат да договарят.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от „ Продължаваме промяната “ Йордан Терзийски.

Когато на масата имаше работа и цели, нямаше действителен разговор. А през вчерашния ден когато трябваше да се разисква декларацията, в която са заложени в действителност значими цели, Народното събрание отдели тъкмо 5 минути. Очаквахме да има отговорно отношение към самата декларация и към националните цели. Има политическа борба, само че когато приказваме за национални цели – това е друго.

 
Това национално заседание се занимава един месец с Изборния кодекс, хартиената бюлетина и измислени кавги, а за националните цели отдели 5 минути.
В рамките на втория мандат видяхме доста ясно, че е доста мъчно, съвсем невероятно в границите на това Народно заседание да бъде излъчено държавно управление, което да е настроено реформистки и да има готовността да свърши работата, която се чака. Това Народно заседание и ГЕРБ губят времето на хората. Един месец се занимавахме с Изборния кодекс, а в действителност законите по Плана за възобновяване стоят и чакат на трупчета.

Ако третият мандат отиде при Българска социалистическа партия ние ще бъдем градивни и ще приказваме още веднъж за политики. Нека да забележим формулата, която ще предложат, който и да бъде носителят на третия мандат. Трябва обединяване към политики с ясна политическа отговорност, със напълно съответни цели и периоди.

Надявам се президентът да не бави третия мандат, тъй като по време на първия се видя, че това не оказа помощ на ГЕРБ да сформира държавно управление. Ако главатарите са се разбрали за държавно управление на статуквото може да се случи разновидността с третия мандат.

 
Демократична България имат опит от работата си с ГЕРБ и знаят, че един от главните им цели – правосъдната промяна е неизпълним в колаборация. Главният прокурор е пречка в тази посока, антикорупционният закон, който явно се спъва от ГЕРБ също. Има доста непреодолими трудности пред коалиция на Демократична България и ГЕРБ.
За страдание в България да си красива, интелигентна и сполучлива жена е проблем за доста хора с комплекси. Тъжно е когато такива дами са жертва на хора, които политиката стартира да ги изритва, сподели Терзийски във връзка песента на сценаристите на Слави Трифонов за Лена Бориславова.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР