За съжаление отново първо чужди служби трябваше да открият, че

...
За съжаление отново първо чужди служби трябваше да открият, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Реалистичен срок за влизане в „Шенген“ е декември

За страдание още веднъж първо непознати служби трябваше да открият, че имаме следващия разузнавач в България. И по-късно нашите служби реактивно направиха това, което направиха. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Кирил Петков в предаването „ Събуди се „ по Нова телевизия в коментар на експулсирането на трима чиновници на Руската черква в София.

Според него пропуск на ДАНС е, че архимандрит Васиан и другите двама чиновници на съветската черква, са експулсирани едвам в този момент, а не по-рано.

„ Ако през днешния ден към този момент знаем, че той е бил разузнавач на съветските служби, той е бил разузнавач на съветските служби от 5 години. Всъщност това е нещото, за което приказваме от самото начало - че до момента в който не проработят българските служби по същински метод, по самодеен метод, действително националната сигурност е под риск. Не може една Северна Македония да има по-добра информация за съветските шпиони в България, в сравнение с нашите служби ", акцентира той припомняйки, че РСМ разгласи архимандрита за съветски разузнавач.

Той уточни и случая с оповестените за съветски сътрудници българи във Англия. „ Просто си проличава, че нашите служби постоянно работят в резултат на нечие друго изобретение за хора, които са в България или са българи. Това не е обикновено, това е пропуск. Радвам се, че в този момент са открили и са създали верните дейности, само че това не може да бъде след 5 години - един разузнавач на непозната страна да оперира под прикритие и чак в този момент да бъде осъзнато. Лошото е, че България отново почва да излиза като средище на съветски шпиони, което значи единствено едно - българските служби не са задоволително самодейни по тази тематика. "

Реформа в службите е належаща, безапелационен бе той. „ Искаме да създадем по този начин, че тези служби да имат отчетност, ясно сложени цели, които да се правят оценка и да доближават до самостоятелните чиновници в тези служби, а хората, които са най-хубави, да бъдат промотирани, а не тези, които са най-угодни политически или във времето са били под форма на взаимоотношение с недържавни органи ", съобщи Кирил Петков.

По думите му Бойко Рашков работи в тандем с ген. Атанас Атанасов. „ Не бих се учудил в следствие ген. Атанасов, като види, че тръгне в посоката, в която всички ние се надяваме, да се върне назад на тази позиция. Тук не става дума за позиции, а за повдигане на червен байрак и потегляне назад в вярната посока - промени. Очаквам, че идната седмица ще се седне още веднъж на масата на договарянията, ще си зададем целите, които дружно сме си дали обещание, и ще намерим отговор, по този начин, че промяната в действителност да стартира ", добави Кирил Петков.

Въпреки огромните разлики сред ръководещите партии, политическите цели на ПП-ДБ във върховенството на закона се реализират, счита той. Следващата огромна стъпка ще бъде Конституцията, добави Петков. Очакват поддръжка от Движение за права и свободи за тези промени. „ Те не са част от сглобката, само че до момента в който поддържат нашите цели, не може да се сърдим на техния PR ", разяснява съпредседателят на Политическа партия.

„ Възраждане " по думите му следват безусловно деструктивна политика, Има Такъв Народ - също.

Министрите, които би трябвало да бъдат заменени през март дружно с министър председателите, би трябвало да имат поддръжката на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС.

Според него реален период за влизане в „ Шенген " е декември. „ След КПКОНПИ шансът ни с Нидерландия се усили с доста проценти. Въпросът е с Австрия. Направили сме една доста сериозна стратегия да се борим за тоя приоритет за декември ", съобщи Петков.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР