За съжаление ние хвърляме повече енергия в борба помежду ни,

...
За съжаление ние хвърляме повече енергия в борба помежду ни,
Коментари Харесай

Тодор Байчев: БСП-Бургас има сили не за два, а за три депутатски мандата!

За страдание ние хвърляме повече сила в битка посред ни, в сравнение с с нашите съперници, там ни е грешката, сподели третият в листата на социалистите

В БСП-Бургас от дълго време сме подготвени за парламентарните избори. Те бяха предстоящи и са логически свършек на протичащото се в Народното събрание. Това сподели пред Флагман.бг Тодор Байчев, потърсен за коментар за идния избор на 2 април за 49 Народно заседание.

Байчев, който е представител на Карнобат, е на трето място в листата на социалистие. По традиция обаче той получава сериозна персонална поддръжка, като измества втория пред него.  Според него партията има силата не за втори мандат, само че и за трети. 

„ Няма две отзиви по този въпрос. Друга тематика на диалог обаче е по какъв начин ние си разпределяме нашите сили и дали не хвърляме повече сила в битка посред ни, в сравнение с с нашите съперници. Силата ни не е вярно ориентирана и по тази причина резултатите не са съответни по отношение на опциите, които имаме “, безапелационен е Байчев. 

Той акцентира, че става въпрос за хора с упоритости по-скоро да стопират възхода на Българска социалистическа партия, в сравнение с да работят за развиването му. Те обаче не са в листата на социалистите за идния избор. Не са представители и на Карнобат, добави Байчев. 

„ Резултатите на организациите приказват до каква степен са единни и до каква степен работят върху поставените задания за изборите. Много хора желаеха осъавки във връзка със слабото показване, само че аз запитвам – какъв брой от тях, които упрекват другите, дадоха персонален образец, като се отдръпнаха поради техния слаб резултат? “, пита още Байчев.

БСП-Карнобат има двама мощни представители в листата. Освен Тодор Байчев, в нея е и Аспарух Иванов, който заема шестата позиция. Борим се за първото място в общината, съобщи той. 

Тодор Байчев е безапелационен, че Българска социалистическа партия е партия, която е на терен от години и познава болките и паниките на хората, изключително в Бургаска област.

„ Това, което сме обещавали, сме го изпълнявали. За страдание не всичко се приема еднопосочно от жителите. Давам образец с нарастването на пенсиите. Хората питат защи неговата пенсия е толкоз, а на другия повишен с еди какъв си размер. Това непрекъснато взиране на паничката на другия ни пречи да забележим какви са същинските резултати. Да, правилно е, че приходите не са увеличени дотам, че всички да живеят умерено, не им стигат парите, улиците не са както би трябвало, образованието куца, опазването на здравето също и по този начин нататък. Не го отхвърлям. Но в случай че приходите бяха още веднъж с 10 и 20 % по-ниски, както преди две години, по-добре ли щяхме да живеем сега?! Нека въпреки всичко да погледнем и от базата, от която стартираме “, добави Байчев. 

Той чака изборната интензивност на 2 април да е по-висока по отношение на предходния избор, най-малко в Бургаска област. А повода е връщането на хартиената бюлетина. Тези, които заради една или друга причина не са дали своят вот машинно, в този момент ще се върнат пред изборните бюра, счита политикът и прибавя: 

„ Крайно време е да спрем да спрем да приказваме за пазаруване на избори и опорочаване на вота. По този метод разколебаваме гласоподавателите, което не е доста добре за нас като страна, министерствата, ангажирани с процеса. Създава се чувство, че не сме в положение да организираме почтени избори “.

А дали ще има устойчиво държавно управление след 2 април – зависи от гласоподавателя. Не е нужно да се набелязват 10 неща, а единствено няколко върху които Народното събрание и партиите да се обединят, безапелационен е Байчев. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР