За съжаление най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов не успя да

...
За съжаление най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов не успя да
Коментари Харесай

Жалко! Алберт Попов не завърши първия манш в Шладминг, Камен Златков зае 45-то място

За страдание най-хубавият български скиор-алпиец Алберт Попов не съумя да приключи първия манш на обичания си слалом в календара на Световната купа – този в Шладминг (Австрия). В предишното Аби има две шести места на „ Планай “, само че през днешния ден ориста не бе с него.

Българинът стартира своето втурване доста нападателно и още до първата контрола бе натрупал пасив от 0.65 секунди по отношение на времето на водача Хенрик Кристоферсен (Норвегия). На втората контрола изоставането на Аби доближи до 0.95, след което пристигна и неговата най-удобна част от пистата, а точно най-стръмната.

В нея той се опита да навакса част от изоставането си, само че тази експанзия му изигра неприятна смешка и при една от вратите прът мина сред ските на българина. Така той записва своето второ отпадане в последните три слалома за Световната купа, защото той не приключи и във Венген (Швейцария) на 15 януари. В неделя в Кицбюел (Австрия) Аби финишира на 11-то място.

Вторият българин, който застана на старта довечера, Камен Златков стигна сполучливо до финала, само че не съумя да се пребори за място измежду първите 30. 25-годишният софиянец даде време с 4.97 секунди по-слабо от това на Кристоферсен, което му отреди 45-та позиция. Първият манш бе приключен сполучливо от 50 от стартиралите 71 състезателя.

Вторият манш на нощния слалом в Шладминг започва в 21:45 часа българско време. Преди него водач е Принца на Викингите Кристоферсен, който с резултат от 54.19 секунди си обезпечи преднина от 0.21 секунди по отношение на представителя на домакините Мануел Фелер. Третото място с закъснение от 0.30 заема швейцарецът Лоик Меяр, а водачът в класирането в дисциплината слалом Лукас Бротен (Норвегия) е четвърти с пасив от 0.57.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР