За съжаление черният сценарий - изграждането на Северен поток 2,

...
За съжаление черният сценарий - изграждането на Северен поток 2,
Коментари Харесай

Полският премиер: Реакцията на Германия към нарастващия руско-украински конфликт ме тревожи много

За страдание черният сюжет - построяването на " Северен поток 2 ", газовия шантаж на Русия и нейната експанзия против някои европейски страни - се трансформира в действителност, сподели министър председателят Матеуш Моравецки. На страницата си във Facebook той акцентира, че Полша бие паника за това от много време. Премиерът също по този начин изрази разочарованието си от позицията, която заема прилежаща Германия в украинската рецесия.

„ Със угриженост следя обстановката в Украйна и реакцията на нашите съседи от Германия пред опасността от Русия. Голямо отчаяние, апропо, е и отхвърли на Германия да даде единодушието си за доставка на оръжие от Естония на страна, която се готви да се отбрани от агресор.

За страдание черният сюжет, за който от дълго време сигнализираме, се трансформира в действителност - това е построяването на Северен поток 2, газовото изнудване на Русия, милиардите, които Путин влага в Европа, както и парите, " вложени " в някогашни политици и лобисти, които работят като инструмент за осъществяване на гнет против други европейски страни “, написа полският министър председател Матеуш Моравецки на страницата си във Facebook.

В обявата си полският водач обръща внимание на обстоятелството, че Полша от доста години показва решимостта си да поддържа украинския път към интеграция с Европа и Запада. „ Ние поредно се противопоставяме на по-нататъшни актове на експанзия от страна на Русия, като да вземем за пример противозаконното анексиране на Крим.

Нашият избор през днешния ден е на страната на нашите киевски съседи. Ние заставаме на страната на украинската независимост, народна власт, сигурност и правото на украинците да вземат решение ориста на своя народ по върховен метод. Ние също сме на страната на света. Икономическите и енергийните ползи на никоя европейска страна не могат да се преглеждат като предлог за експанзия против съседа ни “, обобщава той.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР