За ролята на президента и за цената да си толкова

...
За ролята на президента и за цената да си толкова
Коментари Харесай

Станка Желева: Баща ми не искаше да е президент

За ролята на президента и за цената да си толкоз покрай президента - приказва дъщерята на доктор Желю Желев - Станка. Той е първият демократично определен президент на България.

Тя си спомни за момента, в който татко й е определен за президент. " Бях в Рила с другари. Буквално всички слушаха един транзистор - какво става с Великото Народно заседание. Всеки един се интересуваше какво става в страната. За мен беше огромен потрес, най-неочакваното нещо ", разкри Станка.

В първия миг не е могла да повярва. " Не бях щастлива. Осъзнах, че това не е нещо, за което татко ми е желал и се е борил. Той поемаше това като дълг. Не се е стремял към него ", изясни тя.

Станка споделя, че фантазията на Желев е била да бъде учител по философия. " Животът ни се промени. Вкъщи към този момент имаше телохранители. Това за мен беше ужасяващ потрес. Въпреки това в никакъв случай не съм се страхувала за живота си ", съобщи тя. И добави, че татко й постоянно се е водил от убежденията си и от това, което счита, че ще е най-хубавото за България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР