За ролята е избран съвсем случайно. Родителите му нямат нищо

...
За ролята е избран съвсем случайно. Родителите му нямат нищо
Коментари Харесай

Изпратихме Иван Ласкин, Но Култовите Му Лафове Са Безсмъртни: Не Познавам Глистия, Никлозета И Разпоретина Би

За ролята е определен напълно инцидентно. Родителите му нямат нищо общо с киното и театъра. Корените на татко му са от Самоков, а по майчина линия е арменец. Асистенти на режисьора Димитър Петров го виждат на улицата измежду група момчета, които обикалят из улиците на София и стрелят с прашки.

През 1994 година приключва НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков. Същата година в Малък градски спектакъл „ Зад канала ” извършва ролята на Джими Портър в постановката „ Обърни се с яд обратно ” от Джон Осбърн, която му носи огромен триумф. За тази роля през 1995 година печели премия „ Аскеер ” в категория „ Изгряваща звезда ”.

В креативната му биография са записани участия допълнително от 12 български игрални кино лентата, 20 европейски и американски продукции и телевизионни сериали.

Макар и да е таял своите проблеми, по публичните тематики Иван Ласкин в никакъв случай не мълчеше, а езикът му бе изключително пиперлив. " BG voice " разгласява едно от знаковите изявленията с него, направено откакто Николета Лозанова, наричайки го „ застаряващ артист, който с потиснатост си спомня за отминалата популярност и е прочут с една-единствена роля “.

Иване, преди дни с Николета Лозанова си разменихте остри реплики и обиди. Конфликтът ви избухна изненадващо, защото е мъчно да се открият тематики, които да вълнуват по едно и също време и двама ви. Какво се случи?

– Аз не познавам това умно създание. Освен това във въпроса ти се съдържа отговорът ми и това доста ме радва. Не познавам субекта, който се интересува от функциите и застаряването ми, само че познавам субекта „ изтрещял селянин идва в София, с цел да си постави цици, върви на МОЛ и взе участие на тв приемника “. Този индивид, Кристина, е зараза. И в случай че някой, който се е припознал в характерността „ жалък субективоселянин “, дано не упреква мен за това. А себе си.

За страдание знам и постоянно съм бил сигурен, че „ застаряващият ” ми гений да иронизирам и укротявам недоразумения ще ме срещне с Негово Величие Селяндура… с безпросветния микроб, с Управляващия дилижанса на тъпоумието и лайняните прашки.

Не желая да познавам този изпростачен, малоумен ендемит, който епидемства в клетата ми Родина! Не се интересувам от никакви създания, по-нелицеприятни и от възлеста зеленикаква храчка, които ми се навират всеки ден през стъклото на колата ми и тв приемника ми. Не желая! Не наскърбявам никого, тъй като не познавам някого. Не познавам никакви плеймейтки, тъй като тичам от гангрената! Давам ти изявление поради другарството ни и тъгата ми. Яд ме е, че толкоз постоянно ми се случва да съм разбъркан принудително в дискусия с безпросветни идиоти.

Разпалих се и чуй. Аз в действителност не познавам Глистия, Издристия, Никлозета и Разпоретина Би. Не познавам Преспала, Дивана, Гангрена и Клитемнестра. Просто ще се отдам на иронията и ще развличам читателите. Правя го поради хумора, върша го поради това, че желая да покажа, че делението на мозък и задник е едно и също разделяне при множеството атрактивни „ водещи “ еднодневки. Правя го, тъй като страната ни стигна до такава степен, че да обръща внимание на полуидиоти единствено тъй като цялостните идиоти се женят за полуидиотите. На всички равнища. Просто едни хора разделят мозъка си на две: усеща и мисъл, а други – гъза си на две: прашки и целулит. Не знам за какво преди малко се присетих за тв водеща с визия на Круела Девил, но осъзнах, че там задник и мозък са едно! То в малките екрани 90 % от водещите са гъзомозък!

Макар да твърдите, че не се познавате с Николета, оставам с съмнението, че общественият ви конфликт има предистория.

– Има, да, аз имам непоносимост към простотията на всички равнища. Към необразоваността. Към празния взор, напомнящ ми, че не виждам човек, а сафрид. Аз съм колекционер на дебилни тв изрази. Питаш ли ме кой е първи в „ изложбата “? Не претърпявам ефирната евтиния. Страдам от обстоятелството, че множеството фенове имат потребност от Чалгавизия!

Красивите девойки със силиконови усъвършенствания се опасяват от вас, защото вие сте измежду тези, които не виждат физическите им данни, а се интересуват от интелектуалния им потенциал. Защо непрекъснато ги иронизирате, което е нетипично държание за един мъж, за който най-нормално е да харесва такива девойки?

– Да, по този начин е. Мъжът би трябвало да харесва такива дами, само че би трябвало да дава отговор и на следните условия, с цел да осъзнае харесването си:

а) в случай че, несъмнено, мъжът е селски дебил, чиито въжделения са свързани с това да пъхти върху нещо малко по-топлокръвно от надута с помпа гумена кукла, която с устата си непрекъснато споделя „ О “. Ето, този лицеизраз принуждава мислите ни да полетят към мутрите на тези тв водещи, за които четящите тези редове се сещат незабавно със смях. Горещо и поверително споделям това;

Лозанова съобщи, че не се впечатлява от застаряващи артисти, „ които с потиснатост си спомнят за отминалата популярност и са известни с една-единствена роля “. Вероятно тя приказва за „ Васко да Гама от село Рупча “. Смятате ли, че Лозанова е гледала кино лентата, или е научила за него от интернет?

– Не мога да се обидя на момичето, не го познавам. Но в случай че е споделила по този начин, апелирам да отвори Енциклопедията на България и да прочете там с какво съм прочут. Пояснение: енциклопедията е скъпа за историята ни книга, разтваря се по друг метод от краката и се употребява, с цел да получиш знание, а не нови цици. Благодаря.

Между другото, засичали ли сте водещата на спектакъл?

– Е, за какво в този момент споменаваш величието Театър в това изявление, което кой знае за какво се съгласих да дам. 22 години не слизам от сцената – това е най-голямата победа, която съм постигнал в живота си. Там са Александра, сътрудниците ми… Там са трепетът, щастието, смях и сълзи, болежка и наслаждение, любов и омраза… Там е всичко!

А има „ тв водещи “, които, в случай че ги засека в салона, ще стана очевидец на феномен: седи някой и мига от стола, а столът празен.

Николета е идол на доста млади девойки. Защо съгласно вас този вид държание се трансформира в блян?

– В прелестната ми страна за жалост е цялостно двукраки разносвачи на импланти, които се самокумиризират. Пак дублирам – не съм сърдит на Николета, а на епидемията от дивотия на тези красиви 111,000 квадратни километра!

Смятате ли, че има късмет в скоро време тийнейджърките да желаят да реализират славата на победителка от олимпиада по математика?

– Няма никакъв късмет. Победителите от олимпиади по математика живеят в добре уредени финансово и мисловно страни, в които ценят науката, а не вкоренената тъпота. Четящите и умните хора са подарък от Бога и по тази причина се къпят в разцвет. А тука – в на ниска цена силикон и без антибактериален сапун.

Как си обяснявате обстоятелството, че хора без висше обучение, измежду които е и Николета, се трансформират във фактори в страната – те стават освен водещи, само че министри, шефове на организации, депутати. Да не би образованието в България към този момент да е недостатък?

Абе стига ме пита за момичето, бе, не го познавам! Говоря за епидемията. Ако Николета се припознае в нея, аз не съм отговорен. А образованието е всичко. Даже се възгордях, че съм бакалавър.

Как ще реагирате, в случай че дребната ви щерка каже, че желае да наподобява на Николета? И какво неприятно виждате в това?

– Гледай в този момент какъв въпрос. Защо ме подвеждаш да „ мисля неприятно “ за това! Аз знам какви са ми дъщерите. Голямата владее съвършено британски и испански и стартира да учи немски. Има държавна стипендия за отличен триумф и рисува толкоз изумително, че водеща компания в стилния дизайн й предложи да рисува щампи за детските им сбирки. Какво повече да ти кажа? А малката… е дребна. Моите деца са свободни да избират каквото желаят.

Какъв въпрос желаете да зададете на госпожа Лозанова?

– Не желая по никакъв метод да задавам въпроси на никого, който не познавам. Момичето, разбрах, си има мъж, семейство и дано си е щастливо. Обобщавайки, желая да кажа, че изобщо не желая да задавам въпроси на хората в България, които даже не могат да обемат и един % от въжделенията и гения ми. А в случай че би трябвало да го задам на съответен и интелигентен човек, единствено с каквито хора аз поддържам връзка, бих го попитал: „ Къде отиват патиците, когато замръзне езерото? “ Смееш се, нали? Знаеш цитата, знаеш романа. Но да не хвърляме перли на свинете.

Чудя се дали не изпитвате боязън от Николета? Тя има естрада всяка седмица и в своето предаване може да ви нападна непрекъснато. Това я трансформира в персона, която образува публично мнение.

Такъв сериозен публицист си, а ми задаваш подвеждащ въпрос за петокласник. Все едно да изпитвам боязън от бордюр, паве, употребена хартия или някой, който е пръднал пред блока и срамотно се оглежда! Какво ти става, Кристина?

Обиждаш ерудицията ми и единодушието ми единствено на теб да дам това изявление. Моля те!

Ще ви помоля да коментирате следните обстоятелства – през предишния век интелектуална София се е занимавала със съперничеството сред Дора Габе и Елисавета Багряна освен поради творчеството им, само че защото и двете са харесвали един и същи мъж. Днес така наречен елит се вълнува основно от конкуренцията сред Николета и Алисия поради слабостта им към едни и същи футболисти. Какво става?

– Аз 100 пъти ти споделих, че не познавам нито едното, нито другото. Нито познавам Алисиета, нито Николисия. Разсъждавайки и осмисляйки въпросите ти, намирам, че очевидно искаш да създадеш някакъв спор. Да кажа скандал, все тая. Да, това е твоя работа, само че те апелирам да не ме питаш повече за същества, на които, в случай че съберем дружно мисловния им потенциал, докоснем главите им и сумарно определим капацитета им, едва ли ще образуват и половината потенциал на настоящ мозък! Разбира се, приказвам за мозък на археоптерикс или гол охлюв, който е в меланхолия. А що се отнася за „ футболистите “, виж кавичките. Даже в този момент ми хрумна концепция за татуировка на български футболист, нали отделят повече време да се татуират, в сравнение с да ритат. Над ластика на късите панталони си, в случай че ги обуят в миналото, да татуират следния текст „ Имала Лалка на гъза запалка “.

Това е.

Така и не разбрах за какво водещата ви атакува, откакто твърдите, че в никакъв случай не сте я наричали с обидни прилагателни? Да не би и вие да сте част от задкулисие, което криете?

– Разбира се, толкоз обичам да заставам зад кулисите. И да излизам благополучен пред тях. Двадесет и две години го върша на драго сърце.

И най-сетне – по какъв начин се чувствате като застаряващ артист, атакуван от красива жена?

– По-добре, в сравнение с хубав артист, атакуван от застаряваща жена. Ще го кажа един път и няма да дублирам: давам отговор ти откровено и персонално. Горещо и поверително.

* Интервюто е направено по времето, когато Николета Лозанова с изключение на модел води и високобюджетно предаване по ТВ7, а клюки я свързват с Делян Пеевски като негова държанка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР