За родина на банана се смята Азия. Този вкусен плод

...
За родина на банана се смята Азия. Този вкусен плод
Коментари Харесай

Вижте какво ще стане, ако ядете по 1-2 банана всеки ден!

За татковина на банана се счита Азия. Този апетитен плод с изключение на лек и прелестен усет има и редица потребни свойства за нашето здраве. Ето за какво би трябвало да се опитаме да осигурим на тялото си вкусното му похапване постоянно.

1. Направено е проучване в Щатите, което потвърждава, че с помощта на калия, който съдържат, бананите могат да понижат сензитивно риска от удар. За тази цел ни е нужен по 1 банан дневно. Друг асистент на калия е магнезият. Той, от своя страна, укрепва сърцето и мускулите. Нивото и на двата не се въздейства от стадия на зрялост на бананите;

2. В бананите се съдържа и витамин В6, който подтиква действието на серотонина – така наречен хормон на щастието. Той въздейства благотворно на централната нервна система, като усъвършенства нашето въодушевление и ни оказва помощ да се преборим с отрицателните страсти. Колкото по-зрял е плодът, толкоз по-щастлив ще бъде за нас;

 Банан

3. Бананът е богат на елементарни въглехидрати, които се разграждат доста бързо от организма ни. По този метод тялото ни си набира доста от нужната ни сила. Именно поради това бананите са много срещани в менюто на спортисти, както и на хора, страдащи от отмалялост и загуба на сили.

4. Бананът има и вълшебното свойство да контролира работата на чревния тракт. Три банана дневно плюс три огромни чаши минерална вода към всеки от тях контролират храносмилането ви. Освен това и ни оказва помощ да обезвреждаме киселините.

 Банани

5. Бананът съдържа съвсем 0 г мазнини. Тялото ни ги разгражда по-бавно, само че през това време ние сме сити. В резултат организмът ни създава по-малко инсулин и ние отслабваме по-бързо. Ако сте на гладна диета, можете да изяждате даже до 6 банана дневно. Важно е обаче да изпивате и по три литра минерална вода. В противоположен случай бананите могат до доведат до запек.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР