За развитие на целогодишни транспортни коридори в Арктика Русия ще

...
За развитие на целогодишни транспортни коридори в Арктика Русия ще
Коментари Харесай

Русия ще строи още три от най-мощните атомни ледоразбивачи

За развиване на целогодишни транспортни коридори в Арктика Русия ще построи три от най-мощните атомни ледоразбивачи по плана „ Лидер “ и пет ледоразбивача по план 22220.
В страната ще се произведат и 16 аварийно-спасителни и буксирни съдове с друга мощ, три плавателни съда за хидрографски изследвания и два спомагателни съда.
 Арктическите упоритости на Русия Арктическите упоритости на Русия
Руското държавно управление ускорява своя напън в Арктика. Въпреки предизвикателната световна икономическа среда, Кремъл възнамерява да построи по...
Това се показва в декрет на президента „ За тактиката на развиване на Арктическата зона на Руската федерация и обезпечаване на национална сигурност до 2035 година, представен от РИА Новости.
Ледоразбивачите от плана „ Лидер “ са нужни за обезпечаване на целогодишно съдоходство по Северния морски път. Основните им характерности са мощ от 120  мегавата, скорост от 22 възела и оптималната ледопроходимост 4 метра.
Те са снабдени с нуклеарна енергийна апаратура с два реактора вид РИТМ-200.
Атомните ледоразбивачи от план 22220 са най-големите в света. Дължината им е 173,3 метра, ширината - 34 метра, а водоизместимостта - 33 500 тона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР