За разширяване на достъпа до конституционното правосъдие се обяви единственият

...
За разширяване на достъпа до конституционното правосъдие се обяви единственият
Коментари Харесай

Правната комисия в НС подкрепи кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия

За разширение на достъпа до конституционното правораздаване се разгласи единственият претендент за парламентарен арбитър от квота на Народното събрание Красимир Влахов:

“Мисля, че в 22 от страните членки на Европейски Съюз има самостоятелна конституционна тъжба, в шест, измежду които България, няма, само че в множеството страни са планувани компенсиращи механизми, тъй че неналичието на самостоятелна конституционна тъжба да бъде преодоляна по различен път “.

Бившият заместник-председател на Върховния касационен съд беше изслушан от правната парламентарна комисия и получи поддръжката на представителите на всички парламентарни групи, без тези от Българска социалистическа партия. Нейните четирима представители гласоподаваха " въздържал се ", както се чака да гласоподават и останалите им сътрудници в петък, когато номинацията на Красимир Влахов ще се гласоподава в пленарната.

Парламентарната група на Движение за права и свободи е останала с положителни усещания от претендента за парламентарен арбитър Красимир Влахов, който през днешния ден организира диалози с част от парламентарните групи.

Предстои Движение за права и свободи да реши дали да поддържа кандидатурата, сподели Мустафа Карадайъ след днешната среща:

“Ние сме доста удовлетворени от извършената среща и от позициите, изразени от господин Влахов, само че въпреки всичко парламентарната група ще се събере на съвещание и ще вземем решение “.

Днес парламентарните групи на Движение за права и свободи и " Воля " изслушват претендента за парламентарен арбитър Красимир Влахов, повдигнат от ръководещите.

Срещите с парламентарните групи са инициирани от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

До този миг от Българска социалистическа партия не са решили дали ще желаят обособени диалози с единствения претендент за парламентарен арбитър. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР