За разлика от предишните заседания, когато 18-годишната Дебора Михайлова запази

...
За разлика от предишните заседания, когато 18-годишната Дебора Михайлова запази
Коментари Харесай

18-годишната Дебора е изнервена от бавенето на делото срещу Георги


За разлика от предходните съвещания, когато 18-годишната Дебора Михайлова резервира безмълвие в коридорите на Районния съд в Пловдив, през днешния ден момичето сподели, че е изнервено от протакането на делото против Георги Георгиев. Младата старозагорка още веднъж сподели, че чака правдивост, само че отхвърли да разяснява какво наказване би трябвало да получи 26-годишният мъж.

Георгиев беше доведен в съда, който прави трети опит да организира разпоредително съвещание. След като 15 магистрати в Стара Загора си направиха отказ, делото беше преместено в Пловдив. Веднъж съвещанието пропадна поради нарушавания в обвинителния акт, а втория път - поради отсъствието на юристите на Георги.

Случаят " Дебора " избухна предишното лято, когато се разбра, че на 18-годишното момиче са правени 400 шева, защото било рязано с макетен нож. Последваха серия огромни митинги в поддръжка на жертвите на домашно принуждение в цялата страна, стигна се и до промени в закона.

26-годишният Георги Георгиев е с три повдигнати обвинявания. Според прокуратурата от април м.г. до 25 юни в Стара Загора и Казанлък той се е заканвал с ликвидиране на Дебора Михайлова. Второто е за насила, тъй като на 26 юни остригал част от косата ѝ, като я блъснал с пестник в лицето. Мъжът е притеглен към наказателна отговорност и за нанасяне на двустепенна междинна телесна щета. Според обвиняването той предизвикал на момичето 18 прорезни рани с макетен нож и черепно-мозъчна контузия, изразяваща се в сбирка на кръв под паяженовидната обвивка на мозъка, мозъчен оток и травма. Заради контузиите си 18-годишната Дебора имала краткотрайна заплаха на живота и обезобразяване на части от тялото. Деянието е било осъществено по изключително непосилен метод.
 Георги Георгиев бе доведен от служители на реда в съда. Георги Георгиев бе доведен от служители на реда в съда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР