За разлика от най-добрия приятел на човека – кучето –

...
За разлика от най-добрия приятел на човека – кучето –
Коментари Харесай

Котка вкъщи, докато сте на почивка – какво да правите?

За разлика от най-хубавия другар на индивида – кучето – мъркащите любимци постоянно биват оставяни от притежателите си сами по време на отмора. Липсата ви е стрес за животинчето, което не схваща какво се случва. Ако планирате пътешестване и обмисляте да оставите котката си сама у дома, прочетете нашите препоръки по какъв начин да извършите престоя и самотата ѝ по-поносими.

Какво да осигурим на котето, когато ни няма за няколко дни?
 Мъркането на котките лекува! Мъркането на котките лекува!
Всеки който е гледал котка в дома си, обича да акцентира по какъв начин тя е потребна за членовете на фамилията и безусловно лекува. Но към този момент има и...

1. На първо място това е водата. Поставете няколко съдинки в разнообразни елементи на помещението и ѝ ги покажете. С това минимизирате риска животинчето да се окаже без вода, в случай че инцидентно обърне купичката си и я разлее. Избирайте тежки солидни съдинки и не пропускайте да я заведете до тях, с цел да знае къде да ги открие.

2. Храната също е значима. Ако оферирате на животинчето суха храна – гранули – и консерва, разделете ги в разнообразни съдинки и се постарайте гранулите да са в задоволително огромни количества. Храната от консервата ще се скапе бързо в котешката паничка и в случай че я смесите с гранулите, това ще направи и тях негодни за консумация доста скоро. Така ще обречете котето на апетит или ще го принудите да яде некачествена и развалена храна. Може да употребявате и дозатори, в случай че разполагате с такива.

3. Почистете тоалетната му преди потегляне и помолете непосредствен да я подмени след 3 дни, в случай че пътувате за по-дълго. Котетата не обичат мръсна тоалетна. Друг вид, в случай че няма кой да се погрижи за любимеца ви, е да осигурите 3-4 тави и да ги поставите на разстояние. Така, изцапвайки едната, животинчето ще има чиста тоалетна.

4. Самота. Котките, въпреки да са самостоятелни същества, имат потребност от компанията и наличието ви. Ако отглеждате няколко котета, е по-лесно, защото те ще се забавляват дружно, до момента в който хората ги няма. Ако животинчето е едно и единствено, осигурете му ваша дреха или покривка, в която да спи. Така, усещайки аромата на стопанина, животното ще се усеща по-спокойно. Ще разберете, че котката е уплашена от неналичието ви, в случай че уринира отвън тоалетната си и в случай че не се отделя от вас и ви следва на всички места след завръщането ви. Това означа, че доста сте ѝ липсвали.
 Знаците на котката ви дали в дома ви има благополучие Знаците на котката ви дали в дома ви има благополучие
Винаги се е вярвало, че котката има специфични качества, посредством които може да посочва, когато силата към нас или по-специфично, в...

5. Игри. Котето обича да играе. Оставете му обичаната играчка и нова, която сте сигурни, че ще утвърди, преди да тръгнете.

6. Температура на помещението. Ако е прекомерно студено или горещо, не изключвайте климатика, осигурете на животинчето удобна температура в помещението. Ако имате висок и недосегаем прозорец със сигурна мрежа, която котето не може да преодолее, а времето е топло, оставете го полуотворен, с цел да осигурите достъп до чист въздух на животното.

7. Не пропускайте да донесете подарък на животинчето от почивката. Все отново е член на фамилията ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР