За разлика от Китай, където огромни печалби могат да бъдат

...
За разлика от Китай, където огромни печалби могат да бъдат
Коментари Харесай

За 2 години най-богатият човек в Япония удвои състоянието си

За разлика от Китай, където големи облаги могат да бъдат направени и изгубени за една нощ, нормално японските милиардери имат потребност от по-дълго време, с цел да възстановят загубите си, написа Bloomberg.

Основателят на стилната марка Uniqlo Тадаши Янай изпревари тази наклонност, откакто акциите на компанията нарастнаха с повече от 75% през миналата година.

 След сложните 2015-2016 година, благосъстоянието на Янай доближи нов връх през 2018 година
След сложните 2015-2016 година, благосъстоянието на Янай доближи нов връх през 2018 година

Богатството на Янай съвсем се удвои от април 2016 година до през днешния ден, достигайки 25.4 милиарда $, съгласно Индекса на милиардерите на Bloomberg.

69-годишният японски предприемач е ръководител на Fast Retailing, вторият по величина международен производител на облекло след Zara. Акциите на компанията паднаха преди 2 години, откакто тя заяви за по-бавен растеж на продажбите.

 Най-богатият японец загуби $1.4 милиарда единствено за ден
Най-богатият японец загуби $1.4 милиарда единствено за ден

Акциите на компанията Uniqlo поевтиняха

Ценните бумаги обаче възвърнаха мощните си позиции, подкрепени от непрекъснато разширение на пазарите в чужбина и спонсорските покупко-продажби с именития тенисист Роджър Федерер и играча по голф Адам Скот.

В резултат на това Янай завоюва 4.8 милиарда $ единствено през тази година и се изкачи до 30-о място в влиятелния показател на Bloomberg.

Забогатяването на предприемача внезапно контрастира със протичащото се с други водещи фигури в стилния бизнес, които са изправени пред възходяща конкуренция от онлайн търговците, защото потребителите все по-често избират да получат поръчаните облекла вкъщи.

Богатството на 82-годишния Амансио Ортега, който е отпред на стилната империя Inditex, притежаваща марки като Zara, Bershka, Massimo Dutti, Pull and Bear и Stradivarius, спадна с повече от 13% през тази година до 65.4 милиарда $, като единствено предходната сряда той изгуби 3.5 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР