За провеждането на референдум за това да се събере Велико

...
За провеждането на референдум за това да се събере Велико
Коментари Харесай

Слави събра 145 193 подписа за президентска република

За провеждането на референдум за това да се събере Велико национално заседание, което да промени държавното устройство на Република България от парламентарна към президентска република, ние събрахме 145 193 подписа от българските жители - в България и на всички места по света. Това показва във Facebook водачът на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов.

Той отбелязва, че тези подписи са незадоволителни по в този момент настоящия закон и в този момент подобен референдум няма да бъде иницииран. Трябваше да съберем 400 000 подписа. Неслучайно споделям „ в този момент “, тъй като ние не просто събирахме подписи, ние отворихме тематиката за това какво би трябвало да бъде политическото устройство на България, разяснява водачът на Има Такъв Народ. Според него настоящето устройство не работи добре и е належащо да има опция.

И в случай че в този момент не се сформира държавно управление, или се сформира кратковременно и неработещо държавно управление, този път не ние, а хората сами ще издигнат тематиката за президентска република, счита Слави Трифонов. Според него, в случай че бяхме релативно естествена страна, примерно - Швейцария, тези подписи щяха да са задоволителни за инициирането на референдуми. Но ние не сме, и по тази причина „ ИТН “ ще работи настойчиво за смяна в закона за референдумите. Защото съгласно нас директната народна власт е същинският израз и форма на народна власт, показва още Трифонов.

Искам да благодаря на всички, които участваха и се подписаха в тази самодейност, написа той. Благодаря ви, вашата гражданска позиция е доказателството, че всичкото това имаше смисъл, разяснява Слави Трифонов.

Българска телеграфна агенция напомня, че предприемчив комитет, отпред с водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов, стартира от 24 януари подписка за производство на народен референдум за избори за Велико национално заседание, което да реши за смяна на формата на ръководство от парламентарна на президентска република.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР