За противоконституционно се произнася само Конституционният съд. В кризата, която

...
За противоконституционно се произнася само Конституционният съд. В кризата, която
Коментари Харесай

Николай Свинаров: ГЕРБ продължава да е мощна политическа сила, играе правилно играта

" За противоконституционно се произнася единствено Конституционният съд. В рецесията, която се случи, видяхме доста неща, които не са конституционно съобразни, нищо не ни пречи да забележим още едно. Имаме един популярен ход, който към този момент беше прилаган в българската политика - кабинетът на Слави Трифонов, който сподели: " Това са моите министри, в случай че желаете - гласувайте ". Но неговите министри знаеха, че ще бъдат препоръчани и бяха изразили единодушие за това. Тъжно ми е, тъй като огромна част от българското общество желаеха да има такова държавно управление, само че то беше обречено още все още на основаването ", каза бившият боен министър Николай Свинаров в студиото на " Денят ON AIR ".

Попитан какво ще се случи, откакто министрите на ПП-ДБ отдръпват кандидатурите си, той отговори: " Като процедура - или могат да ги отдръпват, или ще ги отдръпват след гласуването. И в двата разновидността може да се даде спомагателен период, само че не мисля, че задачата на договарянията беше сформиране на държавно управление. Двете политически сили имат разнообразни цели. Не можеш да кажеш на Борисов: " Предишният път те арестувах нелегално, само че в този момент ще те задържам законно и да чакаш поддръжка за тези дейности ". " При разнообразни цели не може да чакаме решение на проблемите ".

Той разясни, че щом няма поддръжка от ПП-ДБ, а ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не стигат като гласове, ще се чака поддръжка от други политически партии.

" Ние в българската политика огромна част продължаваме да не знаем идеологическата основа на политическите сили и визията им за развиване на страната. Да минеш единствено на ползи и стратегии, значи политика няма. Виждаме, че на 2 пъти, когато властта не отива в, тези кабинети падат. Това значи, че продължава да бъде извънредно мощна политическа мощ, играе вярно играта на своите ползи и съумява ", добави Свинаров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му политиците се избират от гласоподавателите си, които не са на доста по-високо равнище от политиците.

" ПП-ДБ като нов политически индивид доста елементарно се подлага на удари, още повече, че тя е от тези политически сили, за които на мен не ми е известна идеологическата основа. Заради това мъчно се гради политически имидж ", безапелационен бе той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР