За проекти на общините да бъдат разпределени допълнително 24 млн.

...
За проекти на общините да бъдат разпределени допълнително 24 млн.
Коментари Харесай

24 млн. лв. от ОП Региони в растеж отиват за проекти на общините

За планове на общините да бъдат разпределени в допълнение 24 млн. лв. . Това е икономисан запас по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година.

Това предложи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган Деница Николова.

Тя направи изказването по време на съвещание на Комитета за наблюдаване на програмата, което се организира в Пловдив.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Предвижда се да бъде дадена опция и на Агенция " Пътна инфраструктура " също да се възползва от икономисан запас за финансиране на още пътни планове.

Пред участниците в 13-тото съвещание на Комитета за наблюдаване зам.-министър Николова регистрира осъществяването на европейската стратегия като сполучливо. До момента са подписани 553 контракта на стойност 2,5 млрд.лв., т.е. контрактувано е към 85% от наличното финансиране, което за програмния интервал е над 3 милиарда лева

Вече 50% от контрактуваните средства са разплатени , а 17% са регистрирани към Европейска комисия.

" Това демонстрира, че 2 години преди привършване на програмата вървим с огромни темпове на осъществяване ", разяснява тя.

До края на годината ще продължи договарянето на до 100% от ресурса по оперативната стратегия, а всички ограничения са отворени за кандидатстване. Към днешна дата са осъществени и завършени 74 плана за модернизиране на просветителна инфраструктура, пътни прави, обекти от градската среда - паркове, велоалеи, градски превоз, ограничения за доставка на нови рейсове, тролеи и трамваи за столицата.

Пред публицисти заместник-регионалният министър разяснява, че община Пловдив извършва с ускорени темпове плановете си, финансирани от Оперативна програма “Регионално развитие”.

Сред участниците във конгрес са Аурелио Сесилио, Райчъл Беамонт и Йо Говаертс от Генерална дирекция " Регионална и градска политика " в Европейската комисия.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР