За пръв път в колаборация Emergence Art Fest и София

...
За пръв път в колаборация Emergence Art Fest и София
Коментари Харесай

“Екран за нови кинематографисти” днес във Варна

За пръв път в колаборация Emergence Art Fest и София Филм Фест във Варна показват вечер на късометражното кино с осмото издание на плана “Екран за нови кинематографисти ”, през днешния ден от 18.30 часа в Концертното студио на Радио Варна, напомня Moreto.net

Ще можете да се запознаете с филмите на петима режисьори - Ани Недялкова, Виктория Велчева, Евгения Танева, Йордан Харасимов, Лина Павлова.

На самото събитие ще имате късмет да спечелите билет за откриването на София Филм Фест във Варна, което ще се състои на 22.03 от 19:00 в Зала 1 на Фестивален и конгресен център!

За филмите:

Далеч от у дома, 2023 (9 мин.)

Млада самотна майка от България се пробва да пробие в Съединени американски щати. Новини от родителите й я карат да се замисли дали да не се откаже от фантазиите си и да се върне в родината си. Въпросът е кое ще е най-хубавото решение за 6-годишната й щерка.

Режисьор и сценарист: Ани Недялкова

Продуцент: Ани Недялкова и Mustart

Оператор: Тодор Тодоров

Дизайн: Яна Николова

Монтаж: Пламена Стойкова

Звук на терен: Преслав Владимиров

Звук на постпродукция: Тодор Стаменов

Невидим труд, 2023 (12 мин.)

„ Невидим труд " е документален филм за възхищението и проблематиката на непрестанния женския труд, който е стожер и същински мотор на обществото. Сниман лятото на 2023 година в мездренското село Лик, с помощта на стратегия на „ Фабрика за хрумвания " - „ Резиденция баба ". Чрез няколко вплетени истории на дами от селото късометражният филм демонстрира връзката сред казуса за обезлюдяването на цели региони в България и грижовния и прочувствен труд, който се поставя в дома, редом този в икономическата сфера и се разпорежда на дамите.

Режисьор: Виктория Велчева

Сашето с кинокамерата, 2022 (23 мин.)

Сашето е любопитно хлапе, което мечтае да стане режисьор и непрестанно снима със своята камера. Заедно със своя най-хубав другар, Митака, се впускат в мистериозно премеждие, което може да се трансформира в най-хубавия му филм или в непредвидена неволя.

Късометражният филм е за детската същина, твърдоглавие и авантюристичен дух.

Режисьор: Евгения Танева

Сценаристи: Ивета Ставрева, Евгения Танева

Оператор: Мария Цветкова

Дизайнер и костюмограф: Стамена Стоева

Актьорите: Никича (Николай Кавалджиев) в ролята на Сашето, Гого (Георги Георгиев) в ролята на Митака, Димитър Живков, Силвия Петкова, Божидар Митцев, Велизар Емануилов, Антон Димитрачков, Светлозар Начев, Александър Гочев.

Просто желаех да видите, 2022 (21 мин.) - премиера в България

Стояща в мазе, измежду отвлечените близки другари на Тоби, мозъкът на Джанет е пред най-голямото си предизвикателство. Между гибелта на сина си и провокациите от младежите, Джанет прескача объркана сред страсти на яд и горест – поставяйки живота на децата в заплаха, до момента в който се затруднява да помни, че е към момента майка. Това интензивно обединение на обич и гняв кулминира във имплозия, водеща до странствуване през тъга, болежка и самозапазване.

Създаден да достави мощно кино прекарване, което носи дълбока символика от сюжета си - през актьорите - до монтажа, „ Просто желаех да видите “ е тъмна драма гмуркаща се в мътната, прочувствена турбуленция на това да загубиш дете.

Режисьор: Йордан Харасимов

Продуцент: Салватор Додечи

Сценарист: Блу Харди

Микс и мастър на авторски песни: Андреан Стефанов

Последният върколак на София, 2023 (17 мин.)

Мокюментъри, в което за денонощие снимачен екип следва последния върколак, останал в София – Спиридон Евстатиев. 140-годишният мъж, търсещ смисъла в живота си, се осмелява да излезе в града за пръв път след десетилетия на изолираност. Воден от желанието си да се социализира, вампирът се сблъсква с някои от провокациите на актуалното другарство.

Сценарий и постановка: Лина Павлова

Продуценти: Любомира Костова (Рубекула ООД), Лина Павлова

Звук: Тодор Илиев

Директор продукция/осветление: Моника Радева

Музика: Ан-Софи Ленер

Актьорски състав: Леонид Йовчев, Иоанна-Микаела Димитрова, Елена Петрова

ВХОД СВОБОДЕН.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР