За повечето от нас престоят в хотелска стая е или

...
За повечето от нас престоят в хотелска стая е или
Коментари Харесай

Невидимата опасност, която се крие в хотелската ви стая

За множеството от нас престоят в хотелска стая е или нужда – заради пътувания свързани с работа, или нещо, което чакаме с неспокойствие, като част от почивката ни.

Но по какъв начин бихте реагирали в случай че ви кажем, че без значение по какъв начин наподобява, на пръв взор, стаята ви тя напълно не е толкоз чиста. Дори да приказваме за първокласна стая това не безусловно значи, че е по-малко мръсна.

Всъщност, който и да е бил в стаята ви преди вас е оставил след себе си бактерии, гъбички и вируси на всички места – по мебелите, килимите, завесите и всевъзможни други повърхности.

Какво ще остане от завещаните ви микроби, значително зависи от това, какъв брой дейно ще бъде почистена стаята от личния състав на хотела. И дано признаем – това, което вие намирате за чисто може да се разграничава от визиите на хотела за непорочност.

Обикновено, критериите за оценяване на чистотата в хотелите се основават на това по какъв начин наподобяват и по какъв начин миришат стаите. Но това не е напълно по този начин. Истината е, че под забележимата повърхнина има милиарди микроорганизми, които населяват пространството, причинители на редица инфекции. Така че дано се потопим за малко в света на микробите, буболечките и вирусите, с цел да разберем къде и какво се крие.

Legionella is widespread in natural or man-made water systems. Such as in hotels, factories and hospitals. Its bacteria can cause a pneumonia-like illness that poses danger in everyone's health.

Contact us to learn more!
Email us at [email protected]

— DISS Training & Consulting (@DISSQtr)
Всичко стартира в асансьора

Преди даже да сте стигнали до стаята си, помислете си за копчетата в асансьора на хотела – котило на микроби. Постоянно и от всеки тези копчета се допират от посетителите на хотела и по този начин доста елементарно става продан на микроорганизми.

Всички дръжки на порти, употребявани в общите елементи на хотелите, са сцена със същия сюжет, в случай че не се почистват постоянно. Затова, в случай че сте пипали дръжки, измийте ръцете си или използвайте дезинфектант преди да ядете, пиете или докосвате лицето си.

Най-честите инфекции, които хората развиват по хотелите са коремни – диария и повръщане, с изключение на тях постоянно срещани са и респираторните като настинки, пневмония и несъмнено COVID-19.

Тоалетните и баните са едни от най-добре почистваните места в хотелите и респективно са минимум обитаеми от бактерии.

Въпреки това, в случай че чашата за пиянство в банята не е за еднократна приложимост ви предлагаме да я измиете, преди да я употребявате (лосионът за тяло и шампоанът са положителни заместители на препаратите за съдове), защото в никакъв случай не можете да сте сигурни какъв брой добре е била почистена. Вратите на баните също могат да са източници на патогени, от неизмити ръце или мръсни парцали за разчистване.

Внимавайте с отдалеченото

Леглото, чаршафите и възглавниците също могат да са дом на нежелани посетители. Изследване направено през 2020г. демонстрира, че откакто предсимптоматичен Коронавирус пациент е бил настанен в хотелска стая, се следи доста равнище на замърсяване на доста от повърхностите, което в най-висока степен е било точно върху чаршафите, калъфките за възглавници и одеялата.

Докато вероятността чаршафите и калъфките за възглавниците ви да бъдат заменени след последните посетители е много огромна, то промяната на покривките за кревати и одеялата не е толкоз сигурна. А това значи, че тези материи се трансформират в невидими обиталища на патогени, сходно на седалките в тоалетните. Имайте поради, че не постоянно чаршафите се сменят след всеки посетител, тъй че може би е добре да носите свои.

По-малко обаче се замисляме за това какво се крие на бюрото, нощното шкафче, телефона, чайника, кафемашината, ключовете за осветяване или даже отдалеченото – повърхности, които рядко се дезинфекцират сред посетителите.

Вируси като норовирус могат да живеят с дни върху твърди повърхнина, също както ковид, а нормално в хотелските стаи има нови посетители на по-малко от 12 часа.

Меките материи върху столове, дивани, както възглавнички и пердета също са сложни за разчистване и има огромна възможност да не са изпрани, в случай че върху тях не е имало леке, тъй че миенето на ръцете откакто сте се докосвали до тях е добра концепция.

Mornin frens
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР