За потресаващ случай в град Сибиу, където прокуратурата се е

...
За потресаващ случай в град Сибиу, където прокуратурата се е
Коментари Харесай

Шокиращи твърдения за убийство на пациенти с COVID-19 потресоха Румъния

За поразителен случай в град Сибиу, където прокуратурата се е самосезирала след изказвания на някогашен чиновник на Окръжната болница за незабавна помощ, който разказал, че пациенти с COVID-19 в интензивното поделение на болничното заведение са били убивани, написа "Румъния либера ". Свидетелят, който е работел в отделението за интензивна терапия, твърди, че самият той също е убивал хора. Свидетелят е поискал да остане неизвестен, написа Българска телеграфна агенция.
Главният прокурор в прокуратурата към трибунала на Сибиу Йон Вещемян е декларирал пред организация "Медиафакс ", че е формирано дело за ликвидиране в Окръжната болница за незабавна помощ в Сибиу. "Засега сме се самосезирали служебно за осъществяване на закононарушението ликвидиране. Разследването се води против незнаен причинител ", сподели Вещемян.
Разследването е стартирало въз основа на разказаното от някогашен чиновник в интензивното поделение на болничното заведение за локалната медия "Турну Сфатулуй ". Той твърди, че пациенти в тежко положение с COVId-19 са били връзвани за ръцете и краката, пренебрегнати от медицинските фрагменти, давани са им успокоителни и по този метод пациентите умирали от задушаване. "Да, убиват се пациенти. И аз съм убивал хора, тъй като работех там. Въпреки че с всички сили пробвах да направя всичко допустимо да не слагам инжекции с успокоителни ", цитира в. "Ромъния либера " казаното от очевидеца.
Същевременно румънските вестници оповестяват, че в страната са доказани два случая на бразилския вид на ковид. Става дума за двама мъже от Букурещ, като при единия не може да бъде конкретизиран източникът на заразяване. Мъжът е на 38 години, от Букурещ, има съпътстващи болести, само че не е пътувал и не е имал контакт с доказан случай на COVID-19. Другият инфектиран с бразилския вид е на 57 години от Букурещ, също има съпътстващи болести, само че се допуска, че се е заразил от собствен сътрудник. Националният институт за публично здраве продължава епидемиологичната анкета.
Здравните управляващи обмислят стягане на рестриктивните мерки на национално ниво след нарастването на случаите на заразяване, като една от ограниченията може да бъде удължение на карантината през нощта, която ще стартира от 22,00 ч., вместо от 23,00 ч., оповестява "Адевърул ".
Премиерът Флорин Къцу предизвести, че нещата ще се влошат, в случай че румънците не съблюдават здравните рекомендации и правила, а експертите предизвестяват, че развиването на епидемията ще бъде брутално, написа вестникът. "Адевърул " показва, че интензивните отделения на лечебните заведения са цялостни и цитира лекари, съгласно които спомагателните ограничаващи ограничения са нужни, тъй като обстановката с новите случаи е доста тежка.
Премиерът Флорин Къцу съобщи през вчерашния ден, че е изискал от националния координатор по имунизационните действия и от министъра на опазването на здравето да ускорят третия стадий по имунизация. Този месец Румъния чака да получи 2,6 милиона дози ваксина, което е повече от в началото предстоящото, написа още "Адевърул ".
Румънските вестници осведомят през днешния ден и за пожара, избухнал нощес в психиатрична болница в южния град Крайова. При пожара пострадаха трима медици, които са получили фрактури, откакто скочили от първия етаж, с цел да се спасят от огъня. Според първичната информация пожарът е зародил поради разпален от пациентка дюшек. Огънят бе сподавен, а общо 19 пациенти и осем медици бяха евакуирани или сами се изтеглиха от зданието. Министерството на здравеопазването посочи, че клиничната болница по невропсихиатрия в Крайова не е за Коронавирус пациенти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР