За последното денонощие в Северна Македония са направени 1 454

...
За последното денонощие в Северна Македония са направени 1 454
Коментари Харесай

В Македония нови 165 случая на коронавирус

За последното денонощие в Северна Македония са направени 1 454 теста и са регистрирани нови 165 случая на ковид заяви през днешния ден здравното министерство.
Най-голям е броят на инфектираните в Скопие – 71, следвано от Тетово – 20, Куманово – 15 и Гостивар – 14.
От Института за публично здраве оповестяват за 128 оздравели пациенти, като още веднъж най-вече -97, са в Скопие.
От началото на епидемията в страната са диагностицирани 6 787 души с позитивни проби за COVID-19, от тях 2 876 са оздравели, а броят на умрелите е 328.
Според министъра на опазването на здравето Венко Филипче, единствено отчитането на бройките не е индикатор за епидемиологичната конюнктура в страната, а би трябвало да се откри повода за нараствания брой на новозаразените лица. Прилаганата система за всеобщо тестиране и идентифициране на всички, в това число и безсимптомните пациенти, е отлична, счита той. Какъвто и да е различен метод би могъл до препълване на лечебните заведения, което управляващите се стремят да избегнат.
Действащата в страната процедура е да се вършат всеобщи проби освен на хората със признаци, само че и на тези, с които са контактували, с помощта на което е допустимо те да бъдат изолирани навреме и да се избегне напън върху здравната система.
Филипче отхвърли изрично догатките, че избрани решения и рекомендации на комисията са били политически стимулирани. Всички решения са вземани въз основата на медицински и епидемиологични данни, които са оценени деликатно. В тази връзка се прави разбор на настоящата конюнктура с епидемията в района, където също се следи растеж на новозаразените.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 3 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР