За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани

...
За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани
Коментари Харесай

COVID-19 в Хасковоско: 112 нови случая и още жертви

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 112 нови позитивни случая на коронавирусна зараза, 4-ма умряли и 77 излекувани.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 60; Димитровград – 14; Харманли – 6; Свиленград – 9; Тополовград – 12; Любимец – 4; Симеоновград – 1; Минерални бани – 2; Ивайловград – 3; Стамболово – 1;

От взетите 91 проби на консуматори и личен състав от Дома за остарели хора "Кенана "- Хасково - 23 са отчели позитивен резултат, а 68 - негативен. Положителни са 5 души от личния състав и 18 консуматори. В Дома е осъществена последна стерилизация и е направено систематизиране за обособяване на позитивните консуматори от негативните.

Сред позитивните лица, открити през последното денонощие, са 3-ма души консуматори от Дома за възрастни хора с душевен разстройства, село Радовец, община Тополовград. Положителните консуматори са отделени и на дома е предписана последна стерилизация от лицензирана компания.

Сред позитивните лица е и доктор от доболничната помощ от община Тополовград.

Починали са:

мъж на 88 години от община Хасково, диагностициран на 16 декември, за който в системата към момента не са въведени съпътстващи заболявания;

жена на 86 години от община Хасково, диагностицирана на 26 ноември, за която в системата към момента не са въведени съпътстващи заболявания;

жена на 63 години от община Хасково, диагностицирана на 4 декември, с хронично белодробно заболяване;

жена на 76 години от община Димитровград, диагностицирана на 4 декември, с диабет и сърдечно заболяване;



Случаите на коронавирусна зараза, доказани в област Хасково все още, са 3446. Общо приетите в болница лица с доказан PCR тест, въведени в Единната осведомителна система, са 189. В МБАЛ-Хасково са настанени - 63. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 21. В МБАЛ-Харманли са настанени - 27. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 26. В Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести в Хасково са настанени - 21. В МБАЛ-Хигия са настанени – 6. В лечебни заведения отвън региона се лекуват - 25. На домашно лекуване са 1539 индивида, умряли са 184 и изцяло излекувани са 1534 индивида.

Два от откритите случаи, обявени през миналите дни, са трансферирани по местоживеене, заради което в Единния информативен портал е настъпила промяна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР