За последните седем дни Районна прокуратура-Стара Загора е осъществявала ръководството

...
За последните седем дни Районна прокуратура-Стара Загора е осъществявала ръководството
Коментари Харесай

За 7 дни: Прокурори от Стара Загора подпукаха шестима каналджии

За последните седем дни Районна прокуратура-Стара Загора е осъществявала управлението по шест досъдебни производства против лица, подпомагали непознати жители да преминат нелегално през страната на територията на обл. Стара Загора.

Разследването е за това, че за да набират за себе си имотна полза, посредством потребление на леки или товарни коли незаконно са подкрепени непознати жители да преминат страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България. Спрямо двама обвинени по искане на наблюдаващите прокурори съдът е взел ограничения за неотклонение „ задържане под стража “, един от тях е наказан за два дни по бързо произвеждане.

На 15.12.2022 година Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвиняване на И.И., на 33 година, за това, че на 14.12.2022 година на км 206 на автомагистрала „ Тракия “, обл. Стара Загора, за да набави за себе си имотна полза - сумата от 1100 евро, посредством потребление на товарен автомобил, незаконно подкрепил 11 чужденци - жители на Кралство Мароко, да преминат страната в нарушаване на закона.

При опит да бъде спрян от полицейски чиновници той не се подчинил на разпорежданията, слязъл от автомобила, почнал да бяга по пътното платно в посока противоположна на придвижването. Повдигнато му е обвиняване по чл.270 ал.1 от Наказателен кодекс, за възпрепядстване на полицейска инспекция. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора по отношение на него от съда е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

По бързо произвеждане, завършило за 2 дни,  е наказан С.К., на 22 година, жител на Грузия. На 13.12.2022 година на автомагистрала „ Тракия “, км 165, той е подкрепил 5 жители на Кралство Мароко да преминат нелегално през страната. Превозвал ги в лек автомобил. Районен съд-Чирпан е наложил на С.К. наказване от 9 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от три години и санкция в размер на 500 лв.. Наказанието е наложено по съглашение, утвърдено от съда.

По трето досъдебно произвеждане е открит като причинител сирийски жител - А.Х., на 52 година, който на 18.12.2022 година на км. 206 на автомагистрала „ Тракия “, обл. Стара Загора, за да набави за себе си имотна полза - сумата от 800 евро, посредством потребление на автомобил, незаконно подкрепил 4-ма чужденци - жители на Кралство Мароко, да преминат нелегално през страната. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора по отношение на него от съда е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

По останалите формирани досъдебни производства следствието е в дейна фаза.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР