За последен уикенд функционира изнесеният ваксинационен пункт на паркинга на

...
За последен уикенд функционира изнесеният ваксинационен пункт на паркинга на
Коментари Харесай

Последен уикенд за ваксинации пред Метро

За финален уикенд действа изнесеният имунизационен пункт на паркинга на „ Метро “ в региона на Тракия в Пловдив. Това е информацията, която „ Марица “ получи от РЗИ и екипа, поставящ имунизациите на място.

Според медицинските лица в пункта ползата към имунизацията против коронавирус не се е засилил, само че въпреки всичко изнасянето на мобилен пункт е спомогнало за по-голям обсег на популацията. За съботния ден в шатрата пред комерсиалната верига до 15 часа са сложени малко над 50 ваксини, разяснява екипът. Това не е по никакъв начин доста съгласно лекарите. В дните с най-голяма натовареност на пункта поставените имунизации са били по 100 дневно.

В момента доминират искащите да си слагат „ втора игла “ обясниха още медиците. Вече са минавали и искащи за трета доза, само че от пункта им разяснявали, че към момента нормативно въпросът не е организиран на национално равнище. Самите лекари прецизно наблюдават ситуацията, с цел да стартират реимунизацията на рисковите групи незабавно откакто системата стартира да записва бустерите.

Ситуацията пред мобилния пункт беше показателна за ситуацията с имунизациите в страната. Учителка в пловдивско учебно заведение се обърна към медиците за съвет, защото се чувствала разколебана дали да се имунизира поради информацията в Интернет.

Тя беше уверена от екипа, че имунизацията е най-хубавият метод да се защищити изключително поради контакта с възпитаници и риска от възпаление в сходна среда. В последна сметка след размисъл дамата се съгласи да попълни формуляр за осведомено единодушие и да си сложи ваксина.

Повечето от посетилите пункта за първа доза през днешния ден обясниха пред репортера ни, че непринудено са решили да се имунизират, защото са минавали наоколо.

Такава опция ще имат пловдивчани и на следващия ден, когато е последният работен ден за пункта. Мобилният екип ще е разполагаем до 18 часа. Налични са всички утвърдени ваксини.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР