За поредна година Велико Търново ще се превърне в международен

...
За поредна година Велико Търново ще се превърне в международен
Коментари Харесай

„Арт Розалиада“ превръща Велико Търново в център на любовта и виното

За поредна година Велико Търново ще се трансформира в интернационален център на любовта и виното. Старата столица ще бъде хазаин на познатата и известна галерия „ Арт Розалиада 2018 “, в която още веднъж ще бъдат изложени художествени произведения на български и задгранични създатели.

Експозицията ще бъде открита точно на 14 февруари в 17 часа и ще бъде подредена в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “. Събитието се организира под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов и ректора на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ проф. Христо Бонджолов.

Жителите и гостите на старопрестолния град ще могат да се срещнат с творчеството на повече от 100 художници от България, Сърбия, Румъния, Македония, Украйна. Всяка от творбите е отдадена на любовта и виното. Подбраната компилация ще включва графики, рисунки, плакати, фотографии, арт съоръжения, статуи от разнообразни материали (метал, камък и др.), мултимедия.

По традиция, в изложбата вземат участие преподаватели и студенти от Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “, Национална художествена академия, СУ „ Св. Климент Охридиски, ВСУ „ Любен Каравелов “ (София), Шуменски университет „ Еп. Константин Преславски “. В сегашното издание на „ Арт Розалиада “ ще гостуват също създатели от Сръбския университет в Прищина, Националния университет по изкуствата – Букурещ, Факултета по изкуствата в Ниш. Специални посетители ще дойдат от Български културен конгрес „ Родина на кръстопът “ и от Дружество на банатските българи.

Организатори на „ Арт Розалиада “ са Община Велико Търново и Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “. От през днешния ден до 9 февруари всеки създател може да показа творбите, с които желае да взе участие – те би трябвало да бъдат в подготвен за експониране тип и да бъдат изпратени в художествения факултет. Произведенията ще бъдат оценени от петчленно жури, формирано от авторитетни художници.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР