За поредна година талантливи ученици от морската ни столица спечелиха

...
За поредна година талантливи ученици от морската ни столица спечелиха
Коментари Харесай

Варненски деца спечелиха първите места в конкурс на НАСА

За поредна година надарени възпитаници от морската ни столица завоюваха най-престижния конкурс на НАСА и Националното галактическо общество на Съединени американски щати за планиране на галактически колонии. След безспорните им победи през 2014, 2017 и 2018 година, варненските деца още веднъж демонстрираха какъв брой са умни и сполучливи. Тази година първите места бяха две и са покорени от ученици на Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “. Учениците са се показали ослепително, като са се съревновавали с общо 2691 екипа и 12 899 възпитаници от над 30 страни.
На първо място, като самостоятелен участник, е класирана единадесетокласничката Катерина Саматовна Бахтигалиева с плана GENESIS-369. Миналата година ученичката завоюва второ място в същия конкурс с галактическия хотел „ Кибела “, задвижван от реактор с йонни мотори.
Първото място в категория „ огромна група “ е покорено от екип от девет възпитаници от девети клас с плана „ Градът на галактическия ускорител “. Това са Кристиян Горанов, Стефан Ангелов, Мартин Тодоров, Калина Георгиева, Ирина Антонова, Стефан Дачев, Тодор Славов, Драгомир Николов и Константин Попов.
Ръководители на учениците са доцент Веселка Радева, началник на Планетариума на Висшето военноморско учебно заведение, и Силвия Захариева, преподавател по физика и астрономия в гимназията. Всички спечелили са получили покана за присъединяване в Конференцията на НАСА за интернационално галактическо развиване, която ще се организира през юни тази година в Арлингтън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР