За поредна година президентската институция почете разстрела на съветския шпионин

...
За поредна година президентската институция почете разстрела на съветския шпионин
Коментари Харесай

Йотова отново почете Вапцаров – доказан терорист, московски агент и македонист

За поредна година президентската институция уважи разстрела на руския разузнавач и македонист Никола Вапцаров. Този път вицепрезидентът Илияна Йтова участва на възпоменателна гала във връзка 81-годишнината от гибелта на Вапцаров.

" Какво ще ни дадеш, историйо, от пожълтелите си страници? "
Този риторичен въпрос останал във вечността, възпита генерации наред българи. И през днешния ден с вас разлистваме пожълтелите страници на тази история, с цел да отбележим паметта на огромния стихотворец Никола Вапцаров.
Каква беше тяхната виновност – млади, запалянковци, хора, повярвали в свят на вярата, на достолепието?
Тези младежи, идеалисти, са наказани доста бързо, и изтезанието е изпълнена тук, вечерта, в 21 ч. Тези патосни, само че надълбоко погрешни исторически думи изрече Йотова на поклонението. Но и дума не загатна, че Вапцаров и другарите му са съдени от изцяло законен и легален съд, който произнася тежки присъди против деятели на комунистическата партия, потвърдени сътрудници на Москва, ангажирани с терористична активност.

Йотова, посочи още, че през днешния ден живеем още веднъж в свят, раздиран от несъгласия, спорове, в който бушува война, в която още веднъж умират младежи. " Нашият дълг е да им кажем: вие също имате право на независимост, вие също имате право на живот, вие също имате право на своите фантазии, вие също имате право на своето бъдеще ", безапелационна е Йотова и добави, че би трябвало да изкореним думи като война, ненавист, както и че забравихме думи като мир, независимост и правдивост. Словото и още веднъж бе мощно манипулативно и подло по отношение на историческата истина и българския народен интерес. Вицепрезидента, следвайки стила на шефа си Радев не загатна и дума – кой разпалва и води мръсни войни, кой убива почтени, унищожава градове и заплашва света с принуждение. Нито дума за агресора Русия и за мръсната политика на Путин.
Йотова завъртя и друга словесна операция, отбелязвайки, че Никола Вапцаров е разстрелван след гибелта си с думи неведнъж. " Поколения наред учиха, че за Вапцаров би трябвало да се знае, само че да не се помни, да се приказва страхливо, с шушукане. Това ощетява нас като народ, тъй като е поругаване на българската история ". Вицепрезидентът комфортно не помни, че най-тежките разстрели против Вапцаров са осъществени от неговата комунистическа партия, а истината постоянно е за предпочитане пред митовете, насаждани от алената агитация.
Вицепрезидентът приказва непрестанно за морал и единство на нацията, само че не помни, че тъкмо тя и Радев са най-големите разединители, които опълчват и наскърбяват жителите. Нито един път до в този момент и изцяло демонстративно Йотова не е уважила жертвите на комунизма, само че непрестанно обикаля по партизански полянки и шумкарски сборища.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР