За поредна година НЧ “Д.Войников-1856“ е домакин на Международния фестивал

...
За поредна година НЧ “Д.Войников-1856“ е домакин на Международния фестивал
Коментари Харесай

IX Международен фестивал „Есенни шуменски вечери”

За поредна година НЧ “Д.Войников-1856 “ е хазаин на Международния фестивал на известната ария „ Есенни шуменски вечери “.

Той ще се организира на 30 септември и 1 октомври.

Официалното разкриване ще се състои обичайно пред постройката на читалището от 17.00 часа на 30 септември (петък). В първата вечер е очакван концерт на вокалната група „ Распеани паланчани “ от град Крива Паланка, Република Северна Македония.

По време на фестивалните дни публиката ще има опция да чуе най-хубавите модерни и шлагерни български и задгранични песни. Събитието е с конкурсен темперамент. Първа категория  е за реализатори на модерна занимателна музика в няколко възрастови групи – до 13 години, от 14 до 17 години и над 18 години. Втората  категория е за реализатори на известни градски песни – самостоятелни реализатори, дуети, групи и други

Второто направление на фестивала е за авторска ария и в нея всеки създател може да се показа единствено с 1 ария, която да не е била обществено изпълнявана, предавана или класирана на други фестивали и състезания.

Участниците в конкурсната стратегия ще бъдат оценени от жури с ръководител композиторът Хайгашод Агасян. Награждаването е в събота от 18.00 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР