За поредна година Факултетът по дентална медицина на МУ-Пловдив и

...
За поредна година Факултетът по дентална медицина на МУ-Пловдив и
Коментари Харесай

650 души участват в научния конгрес „Наука и практика – ръка за ръка“ в МУ-Пловдив

За поредна година Факултетът по дентална медицина на МУ-Пловдив и Районната гилдия на Български зъболекарски съюз в града проведоха взаимно VI-тия Научен конгрес „ Наука и процедура – ръка за ръка “, който продължава до 23-ти април 2023 година. Това оповестиха от вуза.

Тази година форумът събра изтъкнати дентални експерти като лектори и презентатори и над 650 регистрирани участници.

В конгресната стратегия са включени: 15 научни отчета, 18 постерни презентации и пленарни лекции от 6 авторитетни задгранични експерти по дентална медицина от Италия, Гърция и Турция и от 5 български лектори.

Специален акцент е постерната сесия, в която се включват 18 научни колектива с дейното присъединяване на студенти от Факултета по дентална медицина, както и два теоретично-практически курса.

Интересните дискусионни акценти са в региона на денталното лекуване – нови подходи, съществени концепции, модерни протоколи и обмисляне в имплантологията и пародонтологията; мениджмънт, предварителна защита и лекуване в детската дентална медицина; нововъведения, нови подходи и естетични критерии в ортодонтската процедура.

Заместник-ректорът по научноизследователска активност проф. доктор Благой Маринов прочете приветствен адрес от името на ректора на МУ-Пловдив проф. Мариана Мурджева, като изрази признателността на академичното управление към уредниците и участниците в конгреса. Адмирации бяха отправени и за актуалността и значимостта на включените в програмата тематики, за иновативността на показаната дентална клинична процедура, всички те пречупени през погледа на академичната дентална медицина и научно-изследователския метод.

Динамично разрастващата се стоматологична просвета и невероятните научни и софтуерни открития са предизвикателство, на което могат да отговорят единствено квалифицираните за това експерти. Научният конгрес „ Наука и процедура – ръка за ръка " дава ясна формула за триумф: непрекъснато да се надграждат знанията, да се обогатява клиничният опит и да се усъвършенстват професионалните умения.

Сред формалните посетители на откриването на Конгреса бяха: проф. Росен Коларов – изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Медицински контрол ", доктор Николай Шарков – ръководител на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз, доктор Борислав Миланов – основен секретар на УС на БЗС, доцент Елка Радева – ръководител на Българското научно сдружение по дентална медицина, доцент Нина Мусурлиева – ръководител на Комисията по професионална нравственос на БЗС, доцент Силвия Димитрова – ръководител на Контролната комисия на БЗС, доктор Георги Цигаровски – ръководител на Районната гилдия на БЛС.

От страна на Ректорското управление на МУ-Пловдив участваха проф. Благой Маринов – зам.-ректор по научноизследователска активност, проф. Ани Белчева – зам.-ректор по образователната активност и проф. Донка Димитрова – основен секретар.

Шестият теоретичен конгрес „ Наука и процедура – ръка за ръка " беше открит дружно от доцент Деян Нейчев – декан на Факултета по дентална медицина, и доктор Трифон Антонов – ръководител на Районната гилдия на БЗС.

Доц. Нейчев приветства участниците в Конгреса и изрече своята благодарност за ползотворното съдействие с Районната гилдия на БЗС.

В словото си доктор Антонов акцентира на значимостта на участието в БЗС и открои продължаващото образование като неизменима идея на Съюза. Той благодари на всички спонсори за тяхната поддръжка при реализирането на събитието и пожела триумф на форума с вярата, че същият е станал към този момент традиция.

Приветствие сервира и доктор Росен Коларов, който в словото си подчертава върху нуждата и смисъла на качеството във всяка една сфера на живота. „ А качеството при даряване на здраве би трябвало да бъде най-хубавото, " – сподели той. – „ Свидетели сме на необикновено развиване на медицината и на процедура в този момент се реализират нашите фантазии. Всичко това минава единствено през веднъж – обучение, обучение, просвета и отново обучение. В този смисъл Шестият конгрес трасира обичаи, слага път, който ще продължава да надгражда това, което ние желаеме да създадем – задоволеност на нашите пациенти и положително качество на техния живот. " Д-р Коларов посочи, че има нещо доста алегорично в мотото „ ръка за ръка ". „ Само когато сме дружно можем да изкачваме върхове, " – добави той и пожела триумф на форума.

Своето обръщение към участниците и уредниците на Конгреса насочи и доктор Шарков.  Той оцени Шестия теоретичен конгрес като един одобрен към този момент конгрес, където науката и практиката се съчетават доста добре. „ Българският доктор по дентална медицина преодолява компликациите на съвремието със познание, непримиримост и себеотрицателен блажен труд. " – добави доктор Шарков и продължи - „ Историята е посочила, че знанието е мощ, по тази причина имам вяра, че обогатеното от този конгрес познание е в интерес на пациентите и на самите вас. "

Традиционно уредниците на конгреса оправдават и в този момент упованията за забавен, на практика насочен и с доста добавена стойност конгрес.

Шестият теоретичен конгрес „ Наука и процедура – ръка за ръка " отразява тясната колаборация измежду пловдивската дентална общественост в името на неразривната връзка сред науката и практиката.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР