За поредна година енергийните проекти на глобалния технологичен лидер AES

...
За поредна година енергийните проекти на глобалния технологичен лидер AES
Коментари Харесай

Проекти на AES в България спечелиха Международни награди на Британския съвет за безопасност

За поредна година енергийните планове на световния софтуерен водач AES в България – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ и ветроенергийният парк край Каварна ВяЕЦ „ Св. Никола “, завоюваха влиятелни награди British Safety Awards за 2019 година на Британския съвет за сигурност.

За първа година влиятелното отличие British Safety Awards в категория „ Заслуга “ завоюва най-големият вятърен парк в България – ВяЕЦ „ Св. Никола “ край Каварна “, чийто мажоритарен притежател е ЕЙ И Европейски Съюз Гео Енерджи. Наградата е самопризнание за напъните на екипа на вятърния парк да опазва всеки ден освен околната среда и биологичното многообразие, само че и живота и здравето на всички работещи там.

Най-високотехнологичната въглищна централа в България и в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “, завоюва за осма подред година Международната премия за особени заслуги на Британския съвет за сигурност British Safety Awards. Призът се присъжда от 1957 година насам на компании, потвърдили своя важен ангажимент за обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд и за ръководство на сигурността на работното място. Сред критериите за оценка на фирмите са възприетият метод за идентифициране на най-значимите рискове за здравето и сигурността на компанията, ефикасното присъединяване на служащите и чиновниците в използването на стандартите и спазването на инструкциите за здраве и сигурност от подизпълнителите и посетителите на компанията.

„ За AES България сигурността постоянно е била приоритет. Ние се стремим да реализираме 100% ангажираност на всеки чиновник и подизпълнител, спазвайки откритите процедури по сигурност. Това е пътят за основаване на просвета по сигурност на международно равнище “, разяснява във връзка премията Тодор Бележков, изпълнителен шеф „ Експлоатация “ за ЕЙ И Европейски Съюз България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР