За поредна година българските жени са в дъното на класацията

...
За поредна година българските жени са в дъното на класацията
Коментари Харесай

Българката ражда най-ранo в целия ЕС

За поредна година българските дами са в дъното на класацията на Европейски Съюз по възраст, в която раждат първото си дете. Това стана ясно от данни на Евростат за 2019 година, оповестени тази седмица. Средната възраст на дамите с първо дете е 26 години и 3 месеца – най-ниската възраст в целия съюз. А на румънките – 26.9, до момента в който първо дете на най-голяма възраст имат дамите в Италия – 31,3 години и Испания и Люксембург с 31,1.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Eurostat (@eu_eurostat)

Картата на Евростат изглеждаше по същия метод и през 2019 година, когато статистическа работа към Европейската комисия оповести данните си за 2017. Тя споделя своята статистика на всеки две години. Тогава България още веднъж беше с най-млади родилки – 26,1 години, а за Румъния – 26.5. Италия още веднъж беше отличник с 31,1 години, а на второ и трето място отново бяха Испания (30,9) и Люксембург (30,8).

Тенденцията дамите да раждат по-късно се резервира в цяла Европа, само че в България някои области имат изключително ниска междинна възраст. По данни на Националния статистически институт за 2019 година междинната възраст при раждане на първо дете в селските региони на Сливен е 20 години и 8 месеца. В Югоизточния район възрастта като цяло е ниска – за Ямбол е 22,2, а за Стара Загора – 22,7.

Какво в действителност значат тези данни, прочетете на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР