За пореден път стена в известния Колизеум в Рим беше

...
За пореден път стена в известния Колизеум в Рим беше
Коментари Харесай

Отново бе надраскана стена в Колизеума

За следващ път стена в известния Колизеум в Рим беше надраскана - този път причинителят е млад немец, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Предполага се, че 17-годишният юноша е надраскал тухлената зидария в амфитеатъра, който е известен измежду туристите в сърцето на италианската столица, в събота вечерта, заяви довечера осведомителната организация АНСА. Според отчета причинителят е немски възпитаник.

След като надраскал стената на първия етаж на паметника, той бил арестуван от чиновници по сигурността, придружаван от преподавател. След това карабинерите са съобщили за него на полицията.

В рамките на няколко седмици това е третият случай на туристи, за които се твърди, че са надраскали зидарията в Колизеума. Всички те са застрашени от високи санкции, отбелязва ДПА. Преди няколко години съветски екскурзиант, който надраскал стена в Колизея, трябваше да заплати санкция от 20 000 евро (22 442 долара).

Миналия петък млада швейцарска туристка беше хваната да драска първата писмен знак от името си върху стената. Италианската полиция е съумяла да разпознава 17-годишното момиче, оповестиха медиите през вчерашния ден.

Първият случай беше с роден в България фитнес инструктор, който живее във Англия - 27-годишният Иван Димитров, родом от Ловеч. Той съобщи, че не знаел какъв брой античен е паметникът.

Колизеъумът е на към 2000 години и е една от най-популярните туристически атракции в Италия, като се счита за знак на Вечния град. Построен е през първи век от новата епоха и се счита за най-големия амфитеатър в света. В Древен Рим в него от време на време са се провеждали гладиаторски борби. Обектът притегля милиони гости всяка година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР