За пореден път станахме свидетели на нескопосани обяснения как летен

...
За пореден път станахме свидетели на нескопосани обяснения как летен
Коментари Харесай

БСП–София: Парите на софиянци изтичат за ремонти на ремонтите

За следващ път станахме очевидци на нескопосани пояснения по какъв начин летен дъжд е провокирал тежки провали върху асфалтовата настилката на бул. „ Черни връх “. През 2016 година булевардът беше ремонтиран. Обектът беше разгласен като огромен и обхващащ реконструкцията на канализация, водопроводи и инженерна мрежа. Само няколко месеца, откакто беше приключен, това грандиозно оборудване беше компрометирано – и подземен, и над земята, декларират в своя позиция от БСП-София. 

Без да оспорваме размаха, с който се правят строителни и ремонтни работи в столицата, желаеме да изразим паника от контрола върху качеството им и използването на наказания на изпълнителите при възникването на недостатъци. Логичен е въпросът за чия сметка се правят ремонтите на ремонтите в София и дали столичният поданик не заплаща два или повече пъти за едно и също нещо, единствено тъй като се прави и поправя по няколко пъти.
Кметът Фандъкова съобщи, че в тази ситуация с бул. „ Черни връх “ вредите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя на обекта.

А нека, но едва ли.

След броени дни, на 11-и август, ще започва преасфалтиране на „ Орлов мост “, което ще коства на Столична община 250 000 лв., тъй като настилката се била нагънала. Точно преди 10 години беше изработен ремонт на същото място и дефектите му доста скоро лъснаха – надигнаха се талази и хората непринудено го нарекоха „ Цариградско море “. Тогавашният кмет на София Бойко Борисов гръмко разгласи, че има 10-годишна гаранция за качеството на осъществените действия и всичко ще бъде наред. Толкова наред, че незабавно щом изтече тя Столична община ще бръкне в джоба на данъкоплатците за нов ремонт.

Българска социалистическа партия – София упорства да стане ясно за цялото общество и най-много за жителите и бизнеса, които заплащат налози в този град, какво стои зад всичко това - управническа отпадналост и цинично безхаберие или целенасочени дейности и бездействия в интерес на фирми-изпълнители, близки до ръководещите от ГЕРБ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР