За пореден път съдът остави в ареста обвиняемият за –

...
За пореден път съдът остави в ареста обвиняемият за –
Коментари Харесай

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков пак бе оставен в ареста

За следващ път съдът остави в ареста обвиненият за – Кристиян Николов. Младият мъж е арестуван под стража над 8 месеца и в петък юристите му още веднъж желаеха най-тежката мярка да бъде изменена. Те подчертаха, че Николов спомага на следствието и че има възбрана да напуща страната. Според бранителите е ясно, че идващите няколко години той няма да напуща страната, защото против него има дело, а също така е прекъснал следването си в чужбина.

Николов е обвинен в съзнателно причиняване на гибелта на журналиста. Той удари колата му със скорост близо 100 км. до момента в който Цветков чакаше на светофар пред мол на бул. " Черни връх " в столицата. Впоследствие експертизите откриха, че Николов е бил дрогиран и на мястото на злополуката няма следи от спирачен път, т.е. въпреки че е имал тази опция. Затова прокуратурата преквафлицира обвиняването за съзнателно закононарушение.

Чрез медии прокуратурата оказва напън върху съда Николов да не бъде освободен, сподели един от юристите му. Самият обвинен също се изрече в този дух.

" Искам да ви уверя, че в мое лице ще бъде оказано цялостно подпомагане. Зная, че съдът е подложен на мощен напън по това дело, само че ви апелирам да бъдете справедливи. Тази мярка е извънредно тежка и е наложена в услуга на прокуратурата, а не в услуга на правораздаването ", съобщи той.

Съдът отхвърли да промени мярката му. Съдебният състав одобри, че няма заплаха той да се укрие или да повлияе на очевидци. Има обаче риск от осъществяване на различен закононарушение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР