За пореден път през сезона не можа да победи съперник

...
За пореден път през сезона не можа да победи съперник
Коментари Харесай

Атлетико отново се препъна срещу аутсайдер

За следващ път през сезона не можа да победи противник от дъното на таблицата в. Домакинството на изглеждаше като отличен късмет тимът да се бетонира в топ 4, само че вместо това " дюшекчиите " стигнаха единствено до нулево тъждество на своя " Уанда Метрополитано ". Шампионите изиграха едва първо полувреме, а през второто пропуснаха няколко чисти положения и изпуснаха скъпи точки. Най-близо до гола беше резервата в 89-ата минута, само че неговият удар срещна гредата.

Атлетико краткотрайно излезе на втора позиция с актив от 61 точки, само че има два мача повече от Барселона, а с изключение на каталунците единствено на точка зад отбора на Диего Симеоне е и Севиля. Гранада към момента е в зоната на изпадащите, само че сподели напредък, откакто в предходните два кръга позволи общо 8 гола.

През уикенда се пребори за доста скъпи три точки против. Победата над " папагалчетата " беше реализирана с 10 индивида и гол от дузпа на Яник Ферейра-Караско надълбоко в добавеното време. Днес Диего Симеоне предстоящо предприе няколко промени в стартовите 11. В средата на терена до и се появи младокът, а в предни позиции стартираха и. партнираше на и в отбрана.

се смъкна в зоната на изпадащите след две следващи загуби от (2:4) и (1:4). Особено мъчително беше провалянето против отбора от, който също е в дъното на класирането. Лошите резултати доведоха до нова треньорска промяна и отпред на тима застана някогашният бранител на Реал Мадрид Айтор Каранка. Той заложи на един нападател в лицето на, а зад колумбиеца действаха, и Дарвин Мачис.

Атлетико притисна гостите в началните минути, когато най-активен беше Ферейра-Караско. Пробивите на белгиеца всяваха ужас в защитата на Гранада, само че липсваха точни удари към вратата. Корея хвърли доста сили в пресиране на съперниковите бранители. След четвърт час игра аржентинецът можеше да изведе Гризман на голова позиция, само че сбърка с паса.

Малко преди края на полувремето домакините имаха искания за дузпа за нарушаване против Гризман, само че реферът Хесус Хил Мансано бе на друго мнение. Лошо усещане направи нервността на Де Паул. Халфът на Атлетико непрекъснато спореше с играчи на Гранада, а също така допускаше много неточности при подаванията. Секунди преди почивката Маркос Йоренте получи опция да шутира от границата на наказателното поле, само че прати топката в навън.

Симеоне предприе две смени при започване на втората част, като извади Серано и Рейнилдо, а вместо тях се появиха Шиме Върсалко и Луис Суарес. В 49-ата минута Гризман насочи мощен удар, минал на сантиметри около дясната греда. Веднага по-късно и Корея беше покрай гола. Луис Суарес опита да трансферира вратаря на Гранада, само че ударът му бе прекомерно слаб.

Гранада не успяваше даже да контраатакува. В 61-ата минута Луис Максимиано се оправи с подъл изстрел на Коке. Следващият ход на Симеоне бе да пусне Ренан Лоди вместо Корея. Малко по-късно Матеус Куня влезе вместо Гризман. Натискът на Атлетико се усилваше, само че чистите положения пред вратата на Максимиано ги нямаше. Гостите не се свеняха да стопират с нарушавания офанзивите на мадридчани и тази тактичност им носеше триумф.

В 80-ата минута Ниегош Петрович едвам не изненада Облак с шут отвън наказателното поле. Гостите непрекъснато накъсваха играта, а Атлетико не намираше метод да стигне до гол. В 88-ата минута Савич се извиси след центриране от корнер и прати топката на сантиметри около гредата. Това беше и най-хубавата обстановка за гол в интерес на домакините досега.

Секунди по-късно Куна нацели гредата след превъзходен пробив на Ферейра-Караско. Самият белгиец можеше да се трансформира в воин за отбора си във втори следващ мач, само че стреля над вратата. В добавеното време в игра влезе и Джулиано Симеоне. Синът на Чоло завоюва нарушаване наоколо до пеналта, само че Суарес стреля право в стената и пропиля последния късмет за Атлетико.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР