За пореден път лидерът на Атака Волен Сидеров направи предизборен

...
За пореден път лидерът на Атака Волен Сидеров направи предизборен
Коментари Харесай

Управляващият Сидеров пак направи предизборен психоцирк

За следващ път водачът на " Атака " Волен Сидеров направи избирателен провокативен номер. Сега Сидеров е претендент за кмет на София. Този път мястото на действието за изтъркания му репертоар стана предаването " Референдум " на Българска национална телевизия, откъдето депутатът на 40-ата минута бе позорно изпъден във вторник вечер от защитата, само че преди този момент в ефир насочи голям брой обидни реплики и квалификации.

Въпреки че изстъпленията на Сидеров бяха насилствено порицани от ГЕРБ и окачествени като " позорни ", " грозни " и " низки ", от партията не виждат причина и потребност да преразгледат съдружното съглашение и махането на представителите на " Атака " от властта. Министри разясниха, че няма потребност от нови земетресения в страната.

Доминираните от ръководещите медиен регулатор (СЕМ) и изборната комисия (ЦИК) си трансферираха отговорността дали и по какъв начин Сидеров да бъде осъден. Съвет за електронни медии изрази паника от случая и препрати записа от " Референдум " към ЦИК. Говорителят на комисията Александър Андреев сподели пред " Сега ", че ще вземат отношение, когато се срещнат " детайлно " със записа, макар че предаването беше излъчено онлайн, а фрагменти от него се завъртяха из интернет незабавно. Странна беше реакцията на управлението на Българска национална телевизия, което в началото го качи на страницата си, само че след това го смъкна и излезе с декларация за намесата на държавните регулатори, които да отрежат " Атака " и Сидеров от предизборни участия в държавната медия.

Освен че изиска атакистите да нямат повече платени или безвъзмездни участия в Българска национална телевизия, генералният й шеф Емил Кошлуков заяви в сряда, че епизодът няма да бъде качен на уеб страницата на малкия екран. Кошлуков даже разпоредил  Сидеров повече да не бъде канен, най-малко до края на акцията. Генералният шеф има предишни професионални връзки с малкия екран на " Атака " - " Алфа ". През 2017 г.  на състезанието за началник на Българска национална телевизия Кошлуков представи бележка, че е бил 1 година програмен шеф на " Алфа ", с цел да му послужи като доказателство за стаж на управителна позиция. Тогава болшинството в Съвет за електронни медии гласоподава против кандидатурата му поради партийната му обязаност и определеният Константин Каменаров го назначи за програмен шеф на Българска национална телевизия. След като Кошлуков стана общоприет шеф това лято, стажът му в тв " Алфа " изчезна от формалната му биография.

В сряда Кошлуков заявява, че застава зад водещата на " Референдум " Добрина Чешмеджиева и зад всяко едно от дейностите й. Във вторник вечерта след многократните й апели към Сидеров да спре с провокациите към съперниците си, в студиото влязоха двама жандармеристи. Жандармерията охранява Българска национална телевизия. Прякото предаване бе спряно, а когато бе обновено, Сидеров не беше към този момент в студиото.

Вторнишкото издание на " Референдум " бе отдадено на локалните избори. Сидеров взе участие с представители на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Воля " и НФСБ. От самото начало той стартира да нападна Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация и това продължи повече от половин час. Лидерът на " Атака " няколко пъти назова претендента на Вътрешна македонска революционна организация за кмет на София Ангел Джамбазки   " гей, който би трябвало да оглави гей парада ", както и че Движение за права и свободи ръководи страната посредством Вътрешна македонска революционна организация. Преди 10 години Сидеров нахлу в редакцията на " 168 часа " поради материал, в който се твърдеше, че " Атака " е креатура на Движение за права и свободи.

Сидеров атакува и Халил Летифов от Движение за права и свободи, че придвижването е направило Джамбазки евродепутат. " Движение за права и свободи ръководи страната през Вътрешна македонска революционна организация и водача ѝ Красимир Каракачанов ", сподели Сидеров, който в края на юли бе изключен от групата на " Обединени патриоти " и е в спор с сътрудниците си от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ.

На идната заран в Народното събрание Сидеров се разгласи за жертва и че е цензуриран от Българска национална телевизия. От думите му се разбра, че ще се съветва с адвокати и най-вероятно ще съди малкия екран, в случай че съглашението за предизборното отразяване бъде нарушено.

ДЕЖАВЮ

" Запазена марка " на Сидеров са активизирането му и нападателните му прояви преди избори. Заради борба с продавачи в клекшоп в София, навлизане в НАТФИЗ, нападение над служител на реда на летището във Варна прокуратурата му повдигна няколко обвинявания. Преди две години правосъдната  сага завърши, откакто той се призна за отговорен в безчинство за пети път и подписа следващото си съглашение с прокуратурата. Тогава той получи пробация и 15% удръжка от заплатата за 14 месеца, както и обвързване да заплати над 4.4 хиляди лева разходи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР