За пореден път жители на смолянски села блокираха пътя между

...
За пореден път жители на смолянски села блокираха пътя между
Коментари Харесай

Протест блокира пътя между Смолян и Рудозем с призиви за ремонт

За следващ път поданици на смолянски села блокираха пътя сред регионалния град и Рудозем, в сектора край разклона за Смилян заради неприятното положение на третокласния път . Живущи в селата Полковник Серафимово и Габрица Фатово демонстрираха недоволството си от неприятното положение на пътната права с плакати, гласящи:

„ Дупки с кръпки не е път “
„ Безопасност за всички “
„ Няма път, няма такси “

Протестиращи споделиха, че секторът не е ремонтиран от 40 години и настояха за периоди по кое време ще се подхващат съответни дейности .

Протест. Снимка: Elena Freedom, Фейсбук

Областният шеф на Смолян Стефан Сабрутев е дошъл при протестиращите и е споделил, че е разговарял с представители на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ за незабавни поправки на пътища в района. По думите му за пътя сред Смолян и Рудозем към този момент имало отворена процедура и до края на юни трябвало да се избере реализатор. В случай, че няма жалене на процедурата, до края на юли трябвало да стартира строителството . Имало 2 условия , с цел да стартира ремонтът от 1 август – да не се апелира и да има признат бюджет.

Протест. Снимка: Elena Freedom, Фейсбук

Това е следващ митинг по проблема, напомнят от „ БНР “. През 2017 година протестиращите изпратиха протестна подписка в АПИ. През идната започва публичната поръчка за правене на план за повсеместен ремонт на пътя. През миналата година от селата изпратиха още една подписка до организацията, която беше подкрепена от 326 души.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР