За пореден път ФИА промени правилника си заради 3-кратния световен

...
За пореден път ФИА промени правилника си заради 3-кратния световен
Коментари Харесай

Пак смениха правилника във Формула 1 заради Верстапен

За следващ път ФИА промени правилника си поради 3-кратния международен първенец Макс Верстапен. Той и Джордж Ръсел извъртяха много кални номера на противниците си в Мексико, като запушиха изхода на бокса, с цел да си дадат отдалеченост от предходния болид.

В последна сметка стюардите не им дадоха санкции и по този начин Верстапен резервира първото си място в квалификацията.

За Гран при на Сао Пауло влезе в действие правилото, че в случай че спреш в бързата лента на пита, следва наказване от 5 места на стартовата решетка.

Пистата “Интерлагос ” изненадващо се оказа много неуместна за болидите на “Ред Бул ”, който господства този сезон. Макс Верстапен даде едвам 16-о време в единствената подготовка в петък следобяд, а съотборникът му Серхио Перес бе 18-и.

Изненадващо най-бързи бяха водачите на “Ферари ” Карлос Сайнц и Шарл Льоклер. Но времената бяха прекомерно изравнени в сесията.

Първите седем водачи се събраха в под половин секунда.

Трети се подреди Джордж Ръсел с “Мерцедес ”, следван от Нико Хюлкенберг с “Хаас ”, Александър Албън с “Уилямс ”, Ланс Строл с “Астън Мартин ” и Пиер Гасли с “Алпин ”.

Ландо Норис и Оскар Пиастри пък започнаха решение да не карат с най-меките гуми, а си резервираха чифтовете нови за квалификацията нощес и неделното съревнование.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР