За пореден гаф с тол системата алармираха от БСП. От

...
За пореден гаф с тол системата алармираха от БСП. От
Коментари Харесай

Нов хаос с тол системата, спряна е продажбата на месечни винетки за камиони

За следващ гаф с тол системата сигнализираха от Българска социалистическа партия. От тази заран в страната е прекратена продажбата на електронни месечни винетки. Продават се единствено дневни и седмични, съобщи от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.
Транспортни компании също са алармирали пред медиите, че няма месечни винетки за колите над 3,5 тона, които влизат и в обсега на тол системата.
Превозвачите сега стоят и се чудят какво да вършат по българските пътища, сподели Свиленски и изиска районният министър Петя Аврамова да отиде неотложно в Народното събрание и да даде пояснение за хаоса с тол системата.
Какви ограничения са подхванати за решаването на казуса? Ще има ли месечни винетки, ще се заплаща ли или ще се пътува гратис, попита още Свиленски.
От страна на единствения регистриран снабдител на тол услуги " Интелигентни трафик системи " към момента не е обяснил каква е повода да се спре продажбата на месечни е-винетки за камиони.
Припомняме, че търговията с годишните електронни винетки за камиони бе прекъсната поради въвеждането на пътните таксии заплащането от транспортните средства за изминато разстояние. Това трбяваше да стане от 16 август, само че срокът законово бе продължен за 1 март 2020 година, поради проблеми с внедряването на тол системата и определянето на самите цени за изминат километър на автомагистралите и първокласните пътища. Управляващите настояват, че стартирането на тол системата ще е по-рано, а от 16 август ще има проби.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР