За пореден ден едни срещу други ще бъдат ветеринарните власти,

...
За пореден ден едни срещу други ще бъдат ветеринарните власти,
Коментари Харесай

В огнищата на чумата: Власти, стопани и доброволци не отстъпват

За следващ ден едни против други ще бъдат ветеринарните управляващи, стопаните в две от фермите, където има подозрения за чума по животните и подкрепящите ги жители. Вчера ГЕРБ непосредствено упрекнаха Българска социалистическа партия, че стоят зад митингите и опитите да бъде спряна евтаназията на добитъка.

И в Шарково, където оцеля единствено стадото на Тодорка Сакалиева, и в Болярово, където Ани Петрова не пуска за втори ден ветеринарите за проби при овцете си, доброволците се разграничиха от всевъзможни политически партии, а също и от мъжа, за който ръководещите настояват, че е „ топла връзка” с „ Позитано” 20.
ГЕРБ: Провокациите в Шарково са „ екшън проект ” на Корнелия Нинова (ВИДЕО) Те разпространиха видеоклип, за който настояват, че уличава водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в организация на напрежението в село Шарково
Петрова не има вяра животните й да са заболели, като също така има подозрение, че първата проба с позитивен резултат за чума е подправена.

И в случай че край двете ферми обстановката е патова, за един собственик в с.Кости партията към този момент е завършила с шах и мат. Там преди повече от месец е открита чума, в следствие Васил губи 64 породисти животни.
Снимка: bTV
Няма да получи нищо като отплата, тъй като стадото му не е било маркирано – нещо, което локалният ветеринар наложително е трябвало да направи. „ От 5 години не е стъпвал тук по никакъв мотив. Накрая се сети за мен, когато трябваше да умъртвят животните. Дойдоха, нахлуха като талибани в парцела ми. Просто ще си измият ръцете с мен”, разяснява с горест мъжът пред камерата на bTV.

Той призна, че не знае по какъв начин ще продължи напред, евентуално обаче ще изостави отглеждането на животни. По думите му в тази посока разсъждават и тези, които са получили компенсации.

„ Над 35 души към този момент са подали претенции за приемане на средства, огромна част от тях към този момент са получени. Цените не са по никакъв начин неприятни, те са пазарните към момента”, разяснява на собствен ред кметът на Царево Георги Лапчев.
Снимка: bTV
Според него и Васил ще бъде заплатен – само че откакто бъде глобен за немаркираните животни: „ Ако в действителност спазваш разпоредбите би трябвало да потърсиш ветеринаря и той да ги маркира”.

Чума по животните ГЕРБ: Провокациите в Шарково са „ екшън проект ” на Корнелия Нинова (ВИДЕО) В Силистренско са нащрек поради чумата по свинете В Шарково се чакат ветеринари, блокадата остава Чумата – смъртоносна за животните, само че не и за хората Порожанов: Огнища на чума има в 5 села, останали животни – единствено в стадото на баба Дора Отново има напрежение в засегнатите от чума селища в Странджа Българска социалистическа партия не били съгласни с ограниченията против чумата поради юридически пропуски, сочи стенограма В Болярово желаят и самостоятелна лаборатория да се произнесе има ли чума Парламентът изслушва министри за чумата по животните Шестото огнище на чума в Странджанско е в гр. Болярово (ОБЗОР) Румен Радев: Оставките в земеделието не вземат решение казуса с поминъка на хората в Странджа Румен Поражанов: Две са стадата, в които има установена позитивна проба за чума Румен Петков: Избиването на животни без доказателства е неприемлива политика Баба Дора остана сюрпризирана, че тестът за стадото ѝ е позитивна Отлагат плануваната за през днешния ден евтаназия на животни Властите отложиха евтаназията на животни в Странджа Животновъди подаряват кози от стадата си на засегнатите от чумата Бюрхан Абазов: Протестът на животновъдите не реализира нищо за хората в Странджа Президентът се срещна с животновъди в Ямболско От на следващия ден избиването на животни в Странджа продължава
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР