За ползите от домашния сапун са толкова много, че може

...
За ползите от домашния сапун са толкова много, че може
Коментари Харесай

Ползи от употребата на домашен сапун

За изгодите от домашния сапун са толкоз доста, че може би ще ни би трябвало през целия ден с цел да ги изредим. За никой не е загадка, че можем да го използваме самоуверено за пране на детски дрешки, вместо прахуляк за пране. Но малко хора знаят, че той може да се употребява за още доста потребни неща. Домашният сапун се намира в състава на огромен брой средства от националната медицина. Отдавна са потвърдени изгодите от лекуването с него на ставни болки, варикоза, хемороиди, гъбички по ноктите, гинекологични, кожни и доста други заболявания.
От какво е изработен домашният сапун?
Домашния сапун е най-достъпната, най-простата и универсална вариация на средствата за измиване.
За страдание известността на продукта доста е намаляла напоследък. Жалкото в тази ситуация е, че без значение от не доста приятния аромат и неугледния му външен тип, областите, в които той може да бъде сполучливо употребен са в действителност доста.
Само ще прибавим, че домашния сапун е изцяло естествен и екологично чист артикул. Ето неговите съставки, с цел да се убедите в това:
- Мазнини с скотски генезис. Точно тази съставна част е показателна за качеството му. Сапун, който е от 1-ва категория не съдържа под 70% мазнини.
- Сода
- Вода
- Основи. Те са към 0,15%
- Каолин /бяла глина/. Каолинът участва в сапун от първа категория.
В състава на домашния сапун няма ароматизатори и оцветители. Когато той се вари, се употребява мехлем от домакински добитък /прасета, овце, крави/.
Лечебни свойства на домашния сапун
Неговите лечебни свойства и предписания за лечение са били известни още на шумерите. Лечебния сапун има:
- дезинфекциращи свойства
- антимикотични
- антибактериални
- подсушаващи
- обезболяващи
- противовъзпалителни
Ето и други вълшебни свойства на домашния сапун:
 Нанесете елементарен сапун върху огледалото и ще се изненадате какво се случва (ВИДЕО) Нанесете елементарен сапун върху огледалото и ще се изненадате какво се случва (ВИДЕО)
Запотеното огледало постоянно ме ядосва. Когато банята е топла и влажна, не можете да се огледате, а след избърсване огледалото остава замъ...
- Полезно е с него да си миете косата най-малко 5-6 пъти в месеца. Така се предотвратява косопад, пърхота изчезва, косъмът става по-силен. След измиване на косата с домакински сапун е добре да я изплакнете по-късно с разтвор от лимонен сок или оцет.
- Сапунът е превъзходен дезинфектант за артикули за персоналната хигиена /гъби, гребени, четки за зъби/. Вечерта направете сапунена пяна и потопете в нея приборите. На сутринта щедро ги изплакнете. Препоръчва се тази процедура да си прави най-малко веднъж на 3 месеца.
- Домашния сапун понижава риска от инфекции на порезни рани и драскотини. Трябва единствено да натъркате с него засегнатото място.
- С него може да се избегнат неприятните синини в резултат на наблягане. Достатъчно е единствено да намажете нараненото място.
- Ако нанесете равни количества от домакински сапун, захар и лук /лъка и сапуна настъргани на ситно ренде/ върху пришка или абсцес и с полученото си извършите компрес върху забралото място, доста е допустимо още на сутринта раната да бъде чиста.
 Направи си самичък: Еко домакински течен сапун с неповторим мирис Направи си самичък: Еко домакински течен сапун с неповторим мирис
Приготвянето на сапуни последователно се трансформира от промишленост в изкуство, в занимание, носещо наслаждение, и не на последно място, в чувство за...
- При проблеми с гъбички по краката, мийте ги всяка заран и вечер с домакински събота. Това правете в множеството дни от седмицата - да вземем за пример от понеделник до петък, когато сте на работа и крайници ви е в обувка в огромна част от времето.
- Лекарите предлагат изцяло измиване с домакински сапун най-малко един път на 4-5 дни. Така ще се предпазите от бактерии и вируси.
- При изгаряне, незабавно намажете мястото със сапуна и изчакайте, до момента в който изсъхне. Няма да има и диря от белези, мехурчета, даже и от зачервяване.
- Ако желаете да избегнете раздразнение при депилиране или бръснене, няма потребност да купувате скъпо гелове и кремове. Напълно задоволително е да обработите кожата един път след бръсненето с домакински сапун. 
- Напуканите пети и мазолите ще изчезнат изцяло, в случай че вършиме вани за краката в продължение на няколко дни. Трябва да смесите 2 литра вода, една супена лъжица настърган домакински сапун и една чаена лъжичка сода.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР