За получаване на виза за САЩ ще се изисква от

...
За получаване на виза за САЩ ще се изисква от
Коментари Харесай

За US виза ще трябва да се разкриват самоличности в социални мрежи

За приемане на виза за Съединени американски щати ще се изисква от искащите да пътуват до Америка да разкриват употребяваните от тях самоличности в обществени мрежи, предходни телефонни номера и имейл адреси, съобщи организация Франс прес.

Новите ограничения са изложени в проект на Държавния департамент, огласен в петък, който може да засегне към 10 милиона души годишно.

Той планува множеството претенденти за виза - както имигранти, по този начин и гости, да попълнят формуляр, в който има лист със обществени медии. Те би трябвало да попълнят всяка употребена идентичност в тези платформи през последните пет години до датата на подаване на молбата.

Друга информация, която ще се изисква за 5-годишния минал интервал, са употребяваните телефонни номера, имейли и пътуванията в чужбина.

Когато за първи път тези ограничения бяха стартирани предходната година, като част от проекта на президента Доналд Тръмп за засилени инспекции на идващи в Съединени американски щати, организации за отбрана на гражданските свободи показаха паника за нарушение на правото на персонален живот.

В US администрацията обаче считат, че те ще им оказват помощ да разпознават екстремисти, като да вземем за пример един от нападателите през декември 2015 година в Сан Бернардино, Калифорния, когато бяха убити 14 души. Мъжът получил виза, макар че защитавал „ джихада “ в обществени мрежи.

Мерките ще се ползват за имигрантска визи DS-260 и неимигрантска (за посетители) - DS-160.

За предходната финансова година 559 536 чужденци поискали имигрантски визи за Съединени американски щати и съвсем 9,7 млн. кандидатствали за други визи за посещаване.
С публикуването на проекта във Федералния указател стартира 60-дневен интервал на публично разискване преди възможното му утвърждение или отменяне на 29 май от Административно-бюджетното ръководство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР