За политиката относно петролното ембарго - имаме глас, поискахме и

...
За политиката относно петролното ембарго - имаме глас, поискахме и
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако нямаме глас, ще получим дръжки

За политиката по отношение на петролното ембарго - имаме глас, поискахме и ще си получим същите изключения от петролното ембарго, както другите три страни . Ако нямахме глас, щяхме да получим дръжки. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на чуването му на блиц контрола в Народното събрание.

По думите му, когато нещо е значимо за България, можем да си защитим интереса, в случай че сме в стаята, където се взимат решенията. Ние не желаеме да бъдем част от менюто, а да седим на масата, настоя Василев.
 Асен Василев се хвали с растеж на производството с над 20%
Асен Василев се хвали с растеж на производството с над 20%

Стабилност на енергоизточниците възнамерява да обезпечи властта

По отношение на въпроса дали държавното управление стои на датата 1 януари 2024 година за приемане на еврото, Василев увери, че няма смяна в позицията на властта. Той посочи още, че няма смяна и на валутния курс, по който да се одобри еврото.

Колко добра или неприятна е политиката на Европейската централна банка, резултатът е при нас. Ако " Възраждане " предлага се махне валутния ръб, резултатът ще продължи да остане у нас. Ако желаете тъкмо това, кажете си го, прикани финансовият министър депутатите на Костадин Костадинов. Той уточни, че каквато инфлация направи ЕЦБ, тя автоматизирано ще пристигна у нас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР