За покъртителна разлика между замисъла и в действителност предложените текстове

...
За покъртителна разлика между замисъла и в действителност предложените текстове
Коментари Харесай

Забравете за хоум офиса! Проектопромени в Кодекса на труда го правят невъзможен

За покъртителна разлика сред замисъла и в реалност препоръчаните текстове пишат от в. “Сега ”. На процедура в претекстовете се приказва за потребността от еластичност, само че съгласно ще бъдат въведени условия, с които чиновниците ще бъдат застопорени на едно място и помещението, в което ще работим отдалечено, ще би трябвало да бъде записано в трудовия контракт, съпроводено с документално изложение пред работодателя. 

 

В претекстовете дори в прав текст написа, че посредством уговаряне в трудовия контракт на съответното място, от което ще се прави работата от разстояние, " нито една от страните няма да има право едностранно да трансформира уговореното място на работата от разстояние ". 

Това ще обезсмисли изцяло цялата концепция на отдалечения метод на работа, който разрешава на чиновниците да избират сами местата, на които да правят дилемите си.

Идеята е още да се вкара условие, съгласно което отдалеченият офис би трябвало да е с “достатъчно повърхност, позволяващи на работещия да прави работа от разстояние без риск за здравето и сигурността ”, служителят би трябвало авансово да уговори с работодателя си метод на известяван за настъпила акцидент на работното място и това да се случи неотложно.

 

Този текст може да е изобилен извор на шеговити хипотези - от него излиза, че работещият от разстояние би трябвало да се уговори по какъв начин ще съобщи на шефа си, в случай че се подхлъзне по паркета или се удари на шкафа. Шкафът обаче би трябвало да е от авансово заявеното работно помещение, с цел да се води злополуката за трудова.

 

Едно от новите оферти дава отговор навръх предназначението си - да подсигурява съчетаването на професионалния и персоналния живот и да обезпечава опция за пълноценно превозване на свободното време. За задачата се предлага специфичен текст, че служителят, който прави работа от разстояние, не е задължен да реализира електронна връзка с работодателя по време на междудневната и седмичната отмора, с изключение на когато в трудовия контракт са уговорени условия, при които това е възможно. С този текст обаче има различен проблем - липсва аналогична отбрана и за присъствените чиновници. Така излиза, че работещият от у дома няма да е задължен да следи служебните чатове в извънработно време, само че на присъствения чиновник е разрешено да се звъни и нощем.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР