За подновяване на учебните занятия в най-кратък срок и за

...
За подновяване на учебните занятия в най-кратък срок и за
Коментари Харесай

Студентите настояват за подновяване на учебните занятия в най-кратък срок

За възобновяване на образователните занятия в най-кратък период и за гъвкави ограничения за присъственото образование се упорства в позиция на управлението на Национално посланичество на студентските препоръки (НПСС), изпратена на министрите на образованието и науката - Николай Денков, и на опазването на здравето - Асена Сербезова.

" Днес висшето обучение е изправено пред голямо предизвикателство, обвързвано с пандемията, провокирана от разпространяването на Covid-19. Близо две години системата на висшето образованието се намира в невиждана конюнктура, което е извънредно тревожно за студентите на Република България. От 21 октомври 2021 година онлайн образованието още веднъж е различен вид за преподаватели и студенти в тази изключителна конюнктура, само че би трябвало да се означи, че това оказва отрицателен резултат върху качеството на просветителния развой ", се споделя в позицията. От НПСС декларират, че подхождат с схващане към въвеждането на противоепидемични ограничения и че ограничението и разпространяването на болестта е главен приоритет, но според тях просветителният развой в страната за следващ път страда от прекосяването в отдалечена форма на образование и невъзможността на студентите да проведат своите образователни занятия и практики, които са основна част от тяхното следване.

Ръководството на НПСС провело поредност от срещи и всички 51 висши образователни заведения в страната се обединили в настояването за присъствена форма на образование.

Ето и съответните претенции, отправени от НПСС:
Настояваме образователните занятия да бъдат обновени в най-кратък период, като бъдат въведени гъвкави ограничения за присъствени форми на образование. Сегашните условия за 100 %,, Зелен документ " са неизпълними в огромен брой висши учебни заведения. Настояваме от 1 март при понижаване на броят на случаите зеленият документ да отпадне. Настояваме да се даде опция на студенти, докторанти, курсанти и специализанти да вършат безвъзмездни антигенни проби, които да бъдат закупени от страна на страната. Настояваме страната да планува спомагателни средства към университетите за съоръжение на зали / интерактивни дъски, камери и звукоозвучаване/ за провеждането на хибридна форма на образование. Настояваме всяко висше учебно заведение да разполага с пунктове за тестване с антигенен и PCR тест.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР