За почистването на такива места АПИ харчи голяма част от

...
За почистването на такива места АПИ харчи голяма част от
Коментари Харесай

Тираджии превърнаха аварийна лента в паркинг и сметище на АМ Хемус

За почистването на такива места АПИ харчи огромна част от бюджета си

Десетки погрешно паркирани камиони трансформират сектор от Автомагистрала " Хемус " в капан за невнимателни водачи. Шофьори на тирове паркират в спешната лента, с цел да употребяват наложителната си отмора.

Участъкът в региона на Жерково обаче е станал голямо бунище, защото водачите оставят след себе си битови боклуци, празни туби от автомобилни масла и износени гуми, осведоми.

На нерегламентираната отбивка за престой се натрупат боклуци, които се почистват от компания, наета от Агенция „ Пътна инфраструктура “. За почистването на такива места пътната организация харчи огромна част от бюджета си.

Ангел Попов, специалист от Европейския център за транспортни политики, изясни, че интернационалните водачи подлежат на солидни санкции, при положение, че не спазят наложителната си отмора. Условията на Автомагистрала “Хемус ” обаче са причина за рискови произшествия. “Миналата година един водач на камион почина тук, до момента в който сменя гума ”, сподели Попов. Той разясни, че това е единственият сектор, в който водачите могат да почиват, защото в покрайнината няма приспособен за тях паркинг.

От Европейския център за транспортна политика провеждат доброволческа акция по разчистване на мястото, трансформирало се в бунище.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР